Europos jaunimo olimpiniame festivalyje – 55 lietuviai

  • Teksto dydis:

Liepos 24–30 d. Banska Bistricoje vyksiančiame XVI Europos jaunimo vasaros olimpiniame festivalyje varžysis 55 Lietuvos sportininkai. Jie sieks medalių aštuonių sporto šakų varžybose.

Banska Bistricos mieste lietuviai išmėgins jėgas badmintono, dviračių sporto, dziudo, gimnastikos, vaikinų krepšinio, lengvosios atletikos, plaukimo ir teniso varžybose.

„Jaunimo olimpinis festivalis – didelė šventė Europos sporto bendruomenei. Jauniesiems sportininkams tai galimybė pradėti kelią olimpinių žaidynių link. Visi festivalio dalyviai kartu gyvena, bendrauja, palaiko vienas kitą varžybose, taip pajausdami tikrąją olimpinę bendrystę, – sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. – Tuo tarpu mums tai galimybė pamatyti ateities sporto žvaigždes. Daugiau nei 20 jaunimo festivaliuose dalyvavusių Lietuvos sportininkų vėliau varžėsi ir olimpinėse žaidynėse.“

Medalius Europos vasaros jaunimo olimpiniuose festivaliuose yra iškovoję plaukikai Rūta Meilutytė ir Danas Rapšys, lengvaatletė Modesta Justė Morauskaitė, krepšininkas Domantas Sabonis, gimnastas Robertas Tvorogalas, ieties metikė Liveta Jasiūnaitė ir kiti. Iš viso nuo 2003 m. lietuviai iš olimpinių vasaros festivalių parsivežė 34 medalius.

Dešimties sporto šakų varžybose dalyvaus apie 3 tūkst. sportininkų iš 48 Europos šalių. Lietuvai atstovaus po dvylika lengvaatlečių, plaukikų ir krepšininkų, po šešis dziudo ir dviračių sporto atstovus, trys gimnastai ir po du tenisininkus ir badmintonininkus. Sportininkų amžius – nuo keturiolikos iki aštuoniolikos metų.

Lietuvos šešiolikmečiai krepšininkai, treniruojami vilniečio Tomo Purlio, žais vienoje grupėje su Serbijos, Slovėnijos ir Slovakijos komandomis. Mūsų šalies rinktinės pagrindą sudaro sostinės krepšininkai, yra žaidėjų iš Klaipėdos, Kauno, Plungės. Rungtynėms teisėjaus ir Lietuvos krepšinio arbitrė Milita Stalaučinskaitė.

Europos olimpinių komitetų sprendimu dėl Rusijos sukelto ir Baltarusijos palaikomo žiauraus karo Ukrainoje olimpiniame festivalyje neleista dalyvauti šalių agresorių atstovams.

Tikimasi, kad į Banska Bistricą festivalio metu atvyks per 7 tūkst. svečių iš viso Senojo žemyno.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių