Belgrado pragare – matyti veidai

Jei Eurolygoje yra karštesnė vieta nei "Žalgirio" arena, ji neabejotinai Belgrade. Šįvakar sirgalių įkaitintoje Serbijos sostinėje žalgiriečiai mėgins pavogti pergalę ir atsirevanšuoti "Crvena Zvezda" kariaunai.

Žaidė kartu

Du seni pažįstami – vidurio puolėjas Vladimiras Štimacas ir "Žalgirio" kapitonas Paulius Jankūnas susitiks ant "Stark" arenos parketo, bet tikrai ne tam, kad prisimintų 2006–2007 m. sezoną, kai abu vilkėjo žalios ir baltos spalvų marškinėlius. Turnyro situacija verčia abi komandas žūtbūt siekti pergalės. Tiesa, jų motyvai skirtingi.

Prieš sezono startą daugelio specialistų nuvertinti, bet jau devynis mačus laimėję serbai sprendžia malonius iššūkius – kaunasi, kad išlaikytų vietą pajėgiausiųjų aštuonete. Vos penkis laimėjimus per 18 turų sukrapštę žalgiriečiai bando atsispirti nuo Eurolygos dugno.

Per pirmojo rato akistatą Kaune tragiškai sužaidę šeimininkai serbams nusileido 59:61. Nors mūšio pradžia nežadėjo nieko blogo, o ir gynyboje kauniečiai tvarkėsi padoriai, mačo likimas sprendėsi paskutinėmis sekundėmis, kurių pabaigoje Lukas Lekavičius nepataikė desperatiško tritaškio.

Sustiprino naujokai

Nuo to susitikimo abiejose ekipose įvyko nemažai permainų, tačiau svarbiausios jų – "Crvena Zvezda" naudai. Prisidėjęs 210 cm ūgio V.Štimacas ir amerikietis gynėjas Kevinas Punteris iškart įpūtė papildomos energijos Serbijos čempionų žaidimui. Vidurio puolėjas praėjusiame ture su Vilerbano ASVEL surinko 23 naudingumo balus, o prieš tai per akistatą su Miuncheno "Bayern" – 18 balų. Į tai dvikovos išvakarėse dėmesį atkreipė ir Šarūnas Jasikevičius.

"Crvena Zvezda" – labai atletiška komanda, namuose žaidžianti dar atletiškiau. Ji labai priklausoma nuo gynėjų, o naujokai V.Štimacas ir K.Punteris jiems davė labai daug. Komanda tikrai yra ant bangos", – kalbėjo "Žalgirio" vairininkas.

Pasak trenerio, dviejų pajėgių krepšininkų prisidėjimas Belgrado ekipos žaidimui suteikė įvairovės.

"K.Punteris prideda taškų, reikia jį sustabdyti. V.Štimacas taip pat gerai įsiliejo į komandą. Jis prideda jėgos po krepšiu ir jiems yra dar vienas pasirinkimo variantų", – sakė Šaras.

Pataiko, kai reikia

Strategas atkreipė dėmesį, kad "Crvena Zvezda" daug mačų laimi paskutinėmis akimirkomis.

"Pataiko į krepšį tomis paskutinėmis sekundėmis. Atrodo, ir tos kūrybos nėra daug, bet sugeba laimėti, o tai sporte yra svarbiausia", – nedaugžodžiavo pašnekovas.

Kaune žalgiriečius labiausiai skriaudė buvęs Vilniaus "Ryto" snaiperis Billy Baronas, pelnęs 14 taškų.

"Gynybą prieš jį akcentuosime kaip ir prieš kitus. Vis tiek jis su Lorenzo Brownu yra pagrindiniai taškų medžiotojai", – dėstė Š.Jasikevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių