Atnaujintame LKF projekte „Atskleisk talentą“ treniruotes vaikams ves garsūs treneriai

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) pristato atnaujintą projektą, skirtą U13–U18 amžiaus kategorijos jauniesiems krepšininkams ir krepšininkėms.

Nuo 2014–ųjų „Talentų karta“ pavadinimą turėjusi iniciatyva keičia konceptą ir pavadinimą bei nuo šiol vadinsis „Atskleisk talentą“.

Greta Lietuvos krepšinio šimtmečio renginių vyksiantis projektas bus dar platesnis – apims daugiau amžiaus grupių ir lankysis rekordiniame miestų skaičiuje, o skirtingus Lietuvos kampelius aplankysiančio projekto treniruotes ves garsūs šalies krepšinio rinktinių treneriai.

„Vienas iš prioritetinių Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) veiklos tikslų yra sinergizuoti didžiųjų miestų ir didžiųjų projektų veiklą su periferija. Turėdami stiprią periferiją, stiprius žmones ir mokyklas Lietuvos regionuose, galėsime tikėtis krepšininkų atėjimo į rinktines – pradžioje į jaunimo, o vėliau ir į vyrų bei moterų rinktines.

Manau, jog yra prasminga modifikuoti buvusį „Talentų kartos“ projektą – jis prasidės nauja forma, nauju pavadinimu „Atskleisk talentą“ ir bus skirtas būtent bendradarbiavimo bei projektų vykdymo stiprinimui net su pačiais mažiausiais Lietuvos miestais ir savivaldybėmis.

Tikrai labai džiugu, jog lyderiaujantys Lietuvos treneriai atvažiuos į kiekvieną Lietuvos miestelį ir ten praleis keletą dienų, dirbdami su vietos jaunimu, kur jie galės parodyti savo talentą ir gauti patarimų iš Lietuvos rinktinės specialistų. Moterų rinktinės vyriausiasis treneris Rimantas Grigas ir vyrų krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra, dalinsis patarimais kaip ugdyti savo talentą, į kurią kryptį orientuotis, kokias metodikas taikyti, jog būtų galima užaugti elitiniu krepšinio žaidėju ir, aišku, papildyti jaunimo ir saugusiųjų krepšinio rinktines.

Esu laimingas, jog treneriai sutiko dalyvauti šiame projekte. Šis projektas be išimties apims visas Lietuvos krepšinio savivaldybes – tai reiškia, jog kiekvienas vaikas, esantis bet kur Lietuvoje, turės galimybę dalyvauti treniruotėje su geriausiais treneriais“, – teigė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Vaikinų treniruotes ves Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiojo trenerio asistentas, 2010-ųjų Pasaulio taurės bronzos medalių laimėtojas Kęstutis Kemzūra.

„Labai tikiuosi, jog projektas bus laukiamas kiekviename Lietuvos mieste ir miestelyje, kuriuos aplankysime. Šis projektas suteiks naują impulsą, duos motyvacijos ne tik žaidėjams, bet ir krepšinio treneriams, krepšinio mokykloms. Taip pat, tai padės atskleisti žaidėjų talentą, kurie, ilgalaikėje perspektyvoje, galės papildyti rinktinių gretas. Projektas suteiks daug geros patirties ir įspūdžių visiems į jį įsitraukusiems“, – mintimis apie projektą dalijosi K. Kemzūra.

Su merginomis dirbs Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Rimantas Grigas.

„Šiuo projektu norime parodyti dėmesį visiems šalies miestams bei miesteliams, kuriuose žinome ir jaučiame, jog yra daug neatskleisto talento, kadangi savo laiku iš jų yra kilę daug krepšininkų ir krepšininkių, žaidusių Lietuvos rinktinėse. Tikime, kad šis projektas duos papildomo impulso mergaitėms ir berniukams treniruotis bei stengtis siekti aukščiausių tikslų“, – teigė R. Grigas.

Kiekvienas „Atskleisk talentą“ dalyvis gaus projekto marškinėlius. Treniruočių metu mergaitėms ir berniukams bus suteikiamas profesionalus inventorius, vanduo bei medicininė priežiūra.

Projekte dalyvaujantys  vaikai bus apdrausti LKF partnerių draudimu bei apdovanoti prizais, o geriausiai treniruotėse pasirodžiusioms mergaitėms ir berniukams bus įteiktos NIKE dovanos. Projektas bus viešinamos LKF socialiniuose tinkluose ir kituose kanaluose.

Projekto startas numatytas jau vasario pradžioje, o pirmąja stotele taps Raseiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių