Žiniasklaida: Tokijo žaidynių žiūrovai turės būti pasiskiepiję arba turėti neigiamą testą

Tokijo olimpinių žaidynių žiūrovai turės būti pasiskiepiję nuo pandeminio koronaviruso arba gavę neigiamą COVID-19 testą, kad būtų įleisti stebėti varžybų, pirmadienį pranešė vienas japonų laikraštis.

Tarp šiuo metu svarstomų kontrolės priemonių taip pat yra draudimai garsiai skanduoti palaikymo šūkius, susimušti delnais, valgyti ir vartoti alkoholį, rašo dienraštis „Yomiuri Shimbun“, remdamasis neįvardijamais vyriausybės atstovais.  

Olimpiados organizatoriai birželį turi nuspręsti, ar žiūrovams bus leista gyvai stebėti pernai dėl pandemijos atidėtas žaidynes, ir jei taip – kokiam jų skaičiui. 

Jau žinoma, kad sporto aistruolių iš užsienio olimpiadoje nebus, o „Yomiuri Shimbun“ straipsnyje įspėjama, kad vietos žiūrovai gali būti neįleisti stebėti varžybų arba išvaryti, jei pažeis taisykles.

„Planuojama užkirsti kelią plisti užkratui per žaidynes griežtomis kontrolės priemonėmis“, – rašo laikraštis.  

Plane numatyta, kad žiūrovams bus privaloma turėti vakcinacijos sertifikatą ar neigiamą COVID-19 testą, atliktą savo lėšomis mažiau nei savaitė iki rungtynių, kurias norima stebėti. 

Žiūrovai privalės dėvėti kaukes ir užpildyti sveikatos anketas, o patekę į vidų negalės garsiai skanduoti palaikymo šūkių ir sveikinti vieni kitų susimušdami delnais.

Anot „Yomiuri Shimbun“, aplink visas varžybų vietas budės apsaugininkai, stebėsiantys žiūrovų elgesį.  

Vakcinavimo kampanija Japonijoje vyksta gana lėtai. Šiuo metu pilnai paskiepyti mažiau nei 2,5 proc. šalies gyventojų. 

Tokijuje ir kai kuriuose kituose regionuose dėl pandemijos paskelbta ekstremalioji padėtis. Penktadienį ji buvo pratęsta iki birželio 20-osios.

Žaidynių atidarymo ceremonija numatyta liepos 23 dieną.

„Yomiuri Shimbun“ pirmadienį taip pat paskelbė naujos viešosios nuomonės apklausos rezultatus, rodančius, kad 49 proc. Tokijo gyventojų nori, kad olimpiada įvyktų, o 48 proc. pasisako už jos atšaukimą.  

Remiantis rezultatais, 25 proc. respondentų pasisako už tai, kad stebėti žaidynes būtų leista ribotam žiūrovų skaičiui, o 24 proc. nori, kad olimpiada vyktų apskritai be žiūrovų. 

Laikraščio „Nikkei“ visos šalies mastu vykdyta apklausa parodė, jog 62 proc. japonų nori, kad olimpiada būtų atšaukta arba dar kartą atidėta, o 34 proc. pasisako už tai, kad ji įvyktų šią vasarą. 

Žaidynių organizatoriai atmeta galimybę vėl jas atidėti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių