„Žaliųjų“ tvirtovėje – sunkus išbandymas

Prieš Eurolygos dvikovą su grupės lydere Malagos "Unicaja" Vilniaus "Lietuvos ryto" komanda prisiminė krepšinio pradžiamokslį.

Vienoje triukšmingiausių ir gausiausiai lankomų Eurolygos arenų – "Palacio de Deportes de Malaga" rūmuose – Vilniaus "Lietuvos ryto" ekipa šiandien susigrums su praėjusio sezono Ispanijos pirmenybių bronzine prizininke Malagos "Unicaja".

Andalūzų klubas yra vienas iš trijų Eurolygoje kol kas dar nepatyrusių pralaimėjimo ir iškovojusių visas keturias pergales. "Unicaja" namų arenoje, kurioje šį sezoną Eurolygos rungtynes vidutiniškai stebi 8 tūkst. 400 žiūrovų, parklupdė ir Pirėjo "Olympiakos", ir Stambulo "Efes Pilsen" komandas.

p>Prieš dvejus metus Malagoje rungtyniavęs vienas "Lietuvos ryto" lyderių Bojanas Popovičius pažymėjo, kad savoje aikštėje žaidžiančius ispanus sustabdyti būna labai sunku.

"Unicaja" visose pozicijose turi labai gerų žaidėjų, kurie gali bet kada pakeisti vienas kitą. Žinoma, kiekviena komanda turi silpnų vietų. Turime laikytis savo rungtynių plano ir neleisti varžovams primesti mums nepatogaus žaidimo. Galbūt Eurolygos tvarkaraštis iki šiol buvo parankus "Unicaja" komandai, todėl ispanai ir pirmauja grupėje", – samprotavo serbas, kuris patikino, kad rungtynės su buvusia komanda jam nebus išskirtinės.

Įžaidėjui antrino vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis. Jo nuomone, "Unicaja" žaidžia tipišką ispanišką greitą krepšinį, tačiau varžovus sutrikdyti galima drausminga zonine gynyba.

"70 proc. taškų "Unicaja" pelno greičiau nei per 15 sek. Tai reiškia, kad perlaikyti kamuolio jie nemėgsta. Varžovų žaidėjai individualiai stiprūs, žaidžia gražiai, todėl tikrai bus sunku", – sakė R.Kurtinaitis.

Vis dėlto nacionaliniame čempionate "Unicaja" rungtyniauja anaiptol ne taip stabiliai. Per 9 rungtynes vos 3 pergales pasiekusi ekipa žengia dvyliktoje vietoje.

Ne itin sėkmingai praėjęs savaitgalis Lietuvos krepšinio lygoje susiklostė ir "Lietuvos rytui", Kaune pralaimėjusiam principines rungtynes "Žalgiriui". Ypač blankiai sužaidė vilniečių priekinė linija, todėl antradienį paskutinėje treniruotėje prieš išvyką į Ispaniją R.Kurtinaitis krepšininkus rikiavo sporto mokykloms labiau įprastiems pratimams. Perimetru sustoję žaidėjai turėjo kuo greičiau ir tiksliau perduoti kamuolį vieni kitiems.

"Turime problemų dėl individualaus meistriškumo, todėl kartais prireikia prisiminti vaikiškus krepšinio elementus, be kurių niekur nedingsi", – skėstelėjo rankomis treneris.

Leidęs sostinės ekipai trumpai atsikvėpti, "Lietuvos ryto" stovykloje vėl pasirodė gripas. Treniruotėje negalėjo dalyvauti savaitės pradžioje susirgęs Evaldas Dainys. Delnikaulį susilaužęs ir kairę ranką įtvare laikantis kitas įžaidėjas Vidas Ginevičius taip pat negali sportuoti visa jėga, tačiau tęsia individualias fizinio pasirengimo treniruotes su R.Kurtinaičio asistentu Arvydu Gronskiu.


"Unicaja" vizitinė kortelė

Žaidėjas Šalis Pozicija Ūgis

Omaras Cookas JAV Gynėjas 186

Bernis Rodriguezas Ispanija Gynėjas 197

Taquanas Deanas JAV Gynėjas 193

Jiri Welschas Čekija Gynėjas 202

Shammondas Williamsas Gruzija/JAV Gynėjas 186

Saulis Blanco Ispanija Gynėjas 194

Giullemas Rubio Ispanija Puolėjas 202

Lawrence‘as Lewisas JAV Puolėjas 201

Carlosas Jimenezas Ispanija Puolėjas 201

Joelis Freelandas Didžioji Britanija Puolėjas 208

Robertas Archibaldas Didžioji Britanija Vidurio puolėjas 209

Augusto Cesaras Lima Brazilija Vidurio puolėjas 206

Vyriausiasis treneris Aito Garcia Renesesas (Ispanija)



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių