Viso pasaulio atletai vaizdo įrašais ragino sportuoti sąžiningai ir gerbiant vieni kitus

"Švarus sportas man – tai aukščiausio rezultato siekimas visomis leistinomis priemonėmis, kurios nekenkia žmogaus organizmui ir suteikia šansų visiems atletams kovoti dėl pergalių savo pastangomis ir darbu", – pabrėžė Lietuvos buriuotoja olimpietė Viktorija Andrulytė.

Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) ir antidopingo bendruomenės kasmet organizuojamoje "Play True Day" programoje, skirtoje švariam sportui, kartu su V.Andrulyte dalyvavo lengvaatletė Brigita Virbalytė, penkiakovininkas Justinas Kinderis, imtynininkas Mantas Knystautas, paralimpiečiai plaukikas Edgaras Matakas ir lengvaatletis Osvaldas Kucavičius, futbolininkai Arvydas Novikovas ir Fiodoras Černychas, boksininkas Tadas Tamašauskas, kitų sporto šakų atstovai.

Balandžio 9-ąją, pasaulinę "Play True" dieną, skirtą švariam sportui, viso pasaulio atletai vaizdo įrašais ragino sportuoti sąžiningai ir gerbiant vieni kitus.

Lietuvos atletų kreipimąsi balandžio 9-ąją išvydo visa pasaulio sporto bendruomenė.

"Sportuok švariai, miegok ramiai!" – tvirtino baidarininkas Ričardas Nekriošius.

Lietuvos antidopingo agentūra (LAA), kurios pagrindinės veiklos sritys yra švietimas ir prevencija bei tiesioginė kova už švarų sportą – dopingo kontrolė, dėkoja Lietuvos sportininkams už aktyvų dalyvavimą "Play True Day".

"Svarbiausia mūsų misija – teisingumas ir lygybė tarp sportininkų bei konkurencingos sporto aplinkos skaidrumo užtikrinimas. Daug dėmesio skiriame draudžiamų preparatų vartojimo prevencijos programoms ir džiaugiamės, kad jos sulaukia ir didelio atletų dėmesio. Lietuvos atstovų kreipimąsi išvydo visa pasaulio sporto bendruomenė", – teigė LAA vadovė Rūta Banytė.

1995-aisiais Lietuvos Seimas ratifikavo Europos Tarybos (ET) Antidopingo konvenciją, 2004 m. – Antidopingo konvencijos papildomą protokolą. Tais pačiais metais Lietuvos Vyriausybė pasirašė Kopenhagos deklaraciją dėl antidopingo sporte, kuria mūsų šalis įsipareigojo įgyvendinti WADA kodeksą. 2005 m. įkurta LAA, o 2006 m. Seimas ratifikavo Tarptautinę konvenciją prieš dopingo vartojimą sporte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių