Vilniuje – Europos jaunių ir jaunučių orientavimosi sporto čempionatas

  • Teksto dydis:

Lietuvai patikėta teisė surengti šių metų Europos orientavimosi sporto čempionatą. Tarptautinė orientavimosi sporto federacija oficialiai patvirtino, kad rugpjūčio 19-22 d. Europos jaunių ir jaunučių orientavimosi sporto čempionatas vyks Vilniuje.

Europos pirmenybėse bėgte varžysis beveik 400 sportininkų iš 30-ies valstybių. Kartu su oficialiais asmenimis, į Lietuvą atvyks daugiau negu pusė tūkstančio čempionato dalyvių.

„Tai bus vienas didžiausių tarptautinių sporto renginių šiais metais Lietuvoje. Vilniuje vyksiantis Europos čempionatas į istoriją įeis ir kaip pirmosios tokio rango varžybos, vyksiančios Europos valstybės sostinėje. Čempionato akcentu taps sprinto varžybos. Sprinto rungtyje orientacininkai varžysis Vilniaus senamiestyje, o finišuos Katedros aikštėje“, – teigia Lietuvos orientavimosi sporto federacijos (LOSF) prezidentas Donatas Kazlauskas.

Lietuvos rinktinei atstovaus 16 orientacininkų. 2019 m. Baltarusijoje vykusiame praėjusiame Europos čempionate Lietuvos jaunučių komanda Tadas Dementavičius, Adomas Časas ir Andojas Lapinskas iškovojo bronzos medalius. Sprinto trasoje T. Dementavičius liko per žingsnį nuo medalio 4 vietoje. Būtent iš šių sportininkų daugiausia tikimasi ir šių metų Europos čempionate, kuriame jie startuos vyresnėje jaunių grupėje.

Iki tol Lietuvoje buvo organizuoti trys pasaulio orientavimosi sporto čempionatai. 2017 m. Lietuvoje vyko pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas, kuriame dalyvavo pustrečio šimto sportininkų. 2006 m. buvo surengtas pasaulio jaunimo čempionatas bėgte, o 2001 m. mūsų šalyje vyko pasaulio veteranų čempionatas.

„Kai man buvo 19 metų, startavau Druskininkuose vykusiame pasaulio jaunimo čempionate. Man tai buvo pirmosios tokio rango tarptautinės varžybos, kurios pakeitė mano gyvenimą ir ilgam įtraukė į sportą. Tai buvo pirmas žingsnis į profesionalo karjerą, po kurio sekė net vienuolika pasaulio čempionatų iš eilės ir bronzos medalis pasaulio žaidynėse. Visuomet svajojau suorganizuoti tokio lygio varžybas Lietuvoje ir po penkiolikos metų tai tapo realybe. Tikimės, kad Vilniuje vyksiantis Europos čempionatas ne vienam jaunam sportininkui taps tramplinu į profesionalų sportą“, – tvirtina LOSF vykdantysis direktorius ir Europos čempionato varžybų direktorius Vilius Aleliūnas.

Šių metų Europos čempionatas dėl pandemijos buvo perkeltas iš birželio mėnesio į rugpjūtį. Dėl pandemijos čempionato organizatoriams teks imtis jau įprastomis tampančių priemonių – sportininkai prieš atvykdami turės pateikti neigiamą koronaviruso testą, jie bus testuojami ir Lietuvoje. Čempionate bus sukurtas vadinamasis „burbulas“, į kurį galės patekti tik neigiamus testus turintys varžybų dalyviai, nepriklausomai nuo to, ar jie yra paskiepyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių