Vilniaus „Cosma“ tarp pajėgiausių Europos lengvosios atletikos klubų – ketvirta

Vilniaus sporto klubo „Cosma“ lengvaatlečiai pakartojo istorinį pasiekimą. Kasteljone (Ispanija) vykusiose Europos čempionų klubų taurės varžybose sostinės ekipa liko greta prizininkų pakylos – ketvirta. Tokią poziciją tarp pajėgiausių žemyno lengvosios atletikos klubų buvo iškovoję ir prieš trejus metus.

Nugalėtojais tapo šeimininkų „Playas de Castellon“ atstovai, kurių sąskaitoje – 122 taškai. Vos vienu tašku nuo jų atsiliko Stambulo „Fenerbahce“ (Turkija), dešimčia – Lisabonos „Benfica“ (Portugalija). „Cosma“ pelnė 98 taškus, o už mūsiškių išsirikiavo Birmingamo „Birchfield Harriers“ (Didžioji Britanija), Brno „VSK“ (Čekija) bei į žemesnį divizioną iškritę Roterdamo „Atletiek“ (Olandija) ir Kopenhagos „Sparta“ (Danija).

Pirmą prizinę vietą antrą varžybų dieną pavyko iškovoti jau pirmoje rungtyje. Disko metime dėl pėdos operacijos Ispanijoje dalyvauti negalėjusį Andrių Gudžių pakeitęs Aleksas Abromavičius pateisino Lietuvos metikų mokyklos vardą. Lietuvis įrankį numetė 59 m 99 cm bei užėmė antrą vietą.

„Sąlyginai esu patenkintas, tik metrų norėjosi 61-62-ų. Tam buvau pasiruošęs, viskas idealiai gavosi, tik tiek, kad pirmi du bandymai nepavyko, – sakė A. Abromavičius. –Tokiame idealiame sektoriuje nesu buvęs. Neslysta, viskas gaunasi ir tai net šiek tiek išmušė iš vėžių. Viskas buvo per daug gerai, įskaitant oro sąlygas, vėją – retai kada taip būna“.

2014 metų Europos čempionato dalyvis buvo paskelbęs apie karjeros pabaigą, tačiau į disko sektorių sugrįžo ir šiemet. Gegužės pradžioje A. Abromavičius dalyvavo Lietuvos metimų čempionate Palangoje, kur iškovojo sidabrą.

„Palanga išmušė iš vėžių, turėjau sudalyvauti ir pasitikrinti, bet išlindo senos traumos. Tačiau dabar sezoną pavyko atidaryti sėkmingai, – džiaugėsi A. Abromavičius. – Darbas su vaikais neleidžia taip ramiai išeiti. Kada išeidinėjau, buvo daug traumų, o tas traumas apsigydžius ir vėl nesinori.“

Itin sėkmingai „Cosma“ ekipai susiklostė 110 m barjerinio bėgimo rungtis. Rapolas Saulius finišavo antras, o Lisabonos „Benfica“ atstovas Abdel-Kader Hernandez buvo diskvalifikuotas – tai leido pajėgiausiam Lietuvos klubui po 12 rungčių iš 20-ies pakilti į trečią vietą bendroje įskaitoje.

R.Saulius nuotolį įveikė per 14,02 bei vos 0,09 sek. atsiliko nuo asmeninio rekordo.

„Padariau geriausią sezono rezultatą, bet esu nepatenkintas tuo, kad neišnaudojau visų savo jėgų, viso savo pajėgumo. Išbėgus iš starto šiek tiek atskirai dirbo kūnas ir galva. Jei pavyktų tą suvienodinti, manau, tikrai pasiekčiau geresnį rezultatą. Siekiau pasidaryti asmeninį rekordą, bet šįkart nepavyko“, – apgailestavo R.Saulius.

Beje, į barjerus savame take susikoncentravęs lietuvis po finišo galvojo, kad tarp visų dalyvių užėmė penktą vietą.

„Neatsimenu, ar teko pradėti sezoną greitesniu laiku nei dabar. Džiaugiuosi, kad šis sezonas prasideda gana sėkmingai“, – šyptelėjo R. Saulius.

800 m rungtyje Mindaugas Striokas finišavo penktas (1 min. 51,92 sek.), o šuoliuose su kartimi Lukas Kolpakovas peršoko 4,40 m bei buvo šeštas – „Benfica“ atstovai šiose rungtyse pateko tarp prizininkų bei susigrąžino trečią poziciją bendroje įskaitoje.

Su pajėgiais sprinteriais sėkmingai kovojo 200 m rungtyje penktą vietą užėmęs Gediminas Truskauskas (21,18 sek.), o 3000 m kliūtiniame bėgime pirmas už prizininkų trejeto finišavo Justinas Beržanskis (8 min. 56,52 sek.). Tuo tarpu 3000 m bėgime Simas Bertašius užėmė antrą vietą, pagerinęs asmeninį rekordą – 7 min. 55,16 sek.

„Vakar netyčiomis prasitariau, kad geriau jaučiuosi ilgesnėse distancijose, o šiandien pagalvojau, kas bus, jei susimausiu (juokiasi). Jaučiau atsakomybę ir šiandien pasirodyti gerai bei įrodyti, kad šiuo metu iš tikrųjų galiu gerai bėgti ilgus nuotolius. Šiemet susirinko stipresni varžovai nei pernai, todėl būti antram yra tikrai labai džiugu“, – džiaugėsi S. Bertašius.

Pasak sportininko, asmeninis rekordas 3000 m rungtyje įrodo, kad pasiruošimas sezonui buvo sėkmingas ir įsibėgėjant vasaros sezonui rezultatai vis gerės.

„Treneris nuolat pabrėžia, kad 1500 m distanciją bėgsiu gerai tada, kada ištvermė bus aukštame lygyje. Ta ištvermė šiandien tikrai yra gera, dar šiek tiek padirbėjus treniruotėse ir daugiau startuojant, turėtų gerėti ir pagrindinės rungties rezultatas“, – teigė Juozapo Garalevičiaus auklėtinis.

Šuolių į tolį rungtyje „Cosma“ latvis Elvijas Misanas liko penktas (7 m 41 cm), o vyrų estafetės komanda (Ugnius Savickas, Artūras Janauskas. M. Striokas ir Janis Leitis) finišavo septinti (3 min. 16,41 sek.). Tačiau Lietuvos klubui pavyko triumfuoti vienoje iš paskutinių pirmenybių rungčių – ieties metime.

E.Matusevičius įrankį nuskraidino 81 66 cm bei artimiausią varžovą aplenkė daugiau nei keturiais metrais.

„Startą vertinu neblogai, numečiau 81 m 66 cm – tai neblogas rezultatas. Žinoma, visada norisi geriau ir norėjau geriau, galbūt pritrūko dviejų bandymų (vietoj įprastų šešių ietininkai galėjo atlikti keturis metimus – lengvoji.lt). Gal būčiau dar pagerinęs savo rezultatą, nes su kiekvienu metimu mečiau vis toliau“, – komentavo E. Matusevičius.

Prieš savaitę Japonijoje lengvaatletis ietį numetė 84,55 m, o Europos čempionų klubų taurės varžybose norėjo išbandyti naują įsibėgėjimą.

„Bandėme naują įsibėgėjimą, manau, kad jis man tinka, tik reikia dar jį nušlifuoti. Sutrumpinome įsibėgėjimą ir padidinome greitį, – paaiškino E. Matusevičius. – Norėtųsi šiek tiek toliau ir stabiliau mėtyti. Numečiau 84 metrus, tai norėtųsi 83 arba toliau. Žiūrėsime, dar tik sezono pradžia.“

Moterų varžybose trečią vietą užėmusiai Valensijos „Esports“ komandai atstovavo Modesta Morauskaitė. Ji 400 m barjerinio bėgimo rungtyje buvo antra (58,79 sek.), 200 m rungtyje – septinta (24,11 sek.), o su estafetės komanda – ketvirta (3 min. 41,82 sek.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių