V. Zelenskis teigia, kad Rusijos sportininkai neturėtų dalyvauti 2024-ųjų olimpiadoje

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį pareiškė, kad Rusijos sportininkai turėtų būti „visiškai izoliuoti“ ir nepriimti į 2024 metų vasaros olimpines žaidynes.

V. Zelenskis Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentui Thomui Bachui (Tomui Bachui) pabrėžė, kad griežtai nepritaria JAV olimpinio ir paralimpinio komiteto (USOPC) siūlymams leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti 2024-aisiais Paryžiuje įvyksiančiose žaidynėse su sąlyga, kad jie nerungtyniaus su savo šalių spalvomis ar vėliavomis.

Jungtinių Valstijų pareigūnai pirmadienį pareiškė, kad TOK aukščiausiojo lygio susitikimo delegatai „vienbalsiai pritarė“ siekiui rasti būdą, kuris suteiktų galimybę Rusijos ir Baltarusijos sportininkams grįžti į varžybas.

Nuo tada, kai vasario 24-ąją Kremlius pradėjo invaziją į Ukrainą, Rusijos ir Baltarusijos sportininkai buvo izoliuoti nuo tarptautinio sporto.

Tuo metu Ukrainos lyderis sukritikavo JAV veiksmus, teigdamas, kad „nuo vasario mėnesio dėl Rusijos veiksmų žuvo 184 Ukrainos sportininkai“.

V. Zelenskis  pareiškė Th. Bachui, kad yra nusivylęs tuo, kad lapkričio 9 dieną Rusijos olimpinio komiteto prezidentas dalyvavo TOK aukščiausiojo lygio susitikime.

„Negalime bandyti būti neutraliais, kai griaunami taikaus gyvenimo pamatai ir ignoruojamos universalios žmogiškosios vertybės“, – teigė V. Zelenskis pareiškime.

Jis taip pat pridūrė, kad vienintelis atsakas yra „visiška teroristinės valstybės izoliacija tarptautinėje arenoje. Ypač tai taikytina tarptautiniams sporto renginiams“.

Šių metų Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse Rusijos sportininkams dėl ankstesnių dopingo vartojimo pažeidimų buvo leista varžytis tik su šalies olimpinio komiteto vėliava.

Tačiau daugelis Rusijos sportininkų nepaisė draudimo ir varžėsi vilkėdami savo šalies vėliavos spalvų uniformas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių