V. Putiną remiančiam šachmatų didmeistriui uždrausta pusmetį dalyvauti varžybose

Vienam geriausių pasaulio šachmatininkų dėl jo paramos Rusijos invazijai Ukrainoje uždrausta pusmetį dalyvauti varžybose.

Rusas Sergejus Kariakinas, buvęs pretendentas į pasaulio čempionus, Rusijai praėjusį mėnesį pasiuntus į Ukrainą savo pajėgas atvirame laiške išreiškė „visišką paramą“ prezidentui Vladimirui Putinui. Paramą Rusijos kampanijai S. Kariakinas reguliariai reiškia ir socialinėje žiniasklaidoje.

Tarptautinės šachmatų federacijos (FIDE) drausminė komisija nusprendė, kad S. Kariakinas pažeidė taisyklę, reikalaujančią neteršti šachmatų žaidimo ar jį reguliuojančių organizacijų reputacijos. Jis gali apskųsti sprendimą, bet rusų naujienų agentūrai TASS sakė, kad neplanuoja to daryti.

32 metų S. Kariakinas iki 2009 metų atstovavo Ukrainai, o tada pradėjo atstovauti Rusijai. Jis yra gimęs Kryme; šį Ukrainos regioną 2014 metais aneksavo Rusija.

S. Kariakinas vienu metu buvo jauniausias žaidėjas, gavęs didmeistrio titulą. 2016 metais jis nesėkmingai varžėsi su pasaulio čempionu Magnusu Carlsenu (Magnusu Karlsenu).

 

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeSergejus Kariakinasuždrausta dalyvauti varžybose

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių