Paralimpinėse žaidynėse – pirmoji translytė bėgikė: tikiuosi, kad sūnus manimi didžiuojasi

  • Teksto dydis:

Italė Valentina Petrillo pirmadienį tapo pirmąja translyte bėgike, dalyvavusia paralimpinėse žaidynėse.

51-erių V. Petrillo pateko į pusfinalį po to, kai buvo viena greičiausių vicečempionių (58,35 sek.), pranešė CNN. Vis dėlto bėgikei nepavyko patekti į antradienio 400 m T12 finalą, nepaisant pasiekto asmeninio rekordo – 57,58 sek.

Po varžybų V. Petrillo prabilo ir apie savo šeimą.

„Tikiuosi, kad mano sūnus manimi didžiuojasi“, – graudinosi sportininkė.

„Man tai svarbu, nes esu translytis tėtis, tai – ne kiekvieno svajonių tėtis. Bet tikiuosi, kad jis manimi didžiuosis“, – pridūrė V. Petrillo.

„Nuo šiandien nenoriu nieko daugiau girdėti apie diskriminaciją, išankstinius nusistatymus prieš translyčius žmones“, – Paryžiuje sakė V. Petrillo.

„Daug žmonių miršta tik dėl to, kad yra translyčiai, žmonės žudomi dėl to, kad yra translyčiai, žmonės nusižudo, nes yra translyčiai ir netenka darbo arba yra neįtraukiami į sportą. Bet man pavyko. Jei aš galiu tai padaryti, visi gali tai padaryti“, – teigė ji.

Anot leidinio „The New York Times“, V. Petrillo pradėjo bėgioti dar vaikystėje, bet sustojo, kai sulaukus 14-os jai buvo diagnozuota Štargardto geltonosios dėmės distrofija – degeneracinė akių liga.

Man tai svarbu, nes esu translytis tėtis, tai – ne kiekvieno svajonių tėtis.

Sulaukusi 41-erių atletė pradėjo varžytis vyrų kategorijose. 2015–2018 m. V. Petrillo laimėjo 11 nacionalinių titulų vyrų T12 regėjimo sutrikimų klasėje.

Palaikoma žmonos, V. Petrillo 2018 m. pradėjo gyventi kaip moteris, o 2019 m. pradėjo hormonų terapiją bei testosterono slopinimą.

Tarptautinis paralimpinis komitetas (TPK) teigia, kad „priima“ V. Petrillo, o TPK subkomiteto taisyklės nurodo, kad asmuo, teisiškai pripažintas moterimi, gali varžytis moterų kategorijose.

Vis dėlto Katrin Mueller-Rottgardt, Vokietijos parolimpietė, Paryžiuje kartu su V. Petrillo lenktyniausianti penktadienį, prabilo apie V. Petrillo pranašumą, turint omenyje, kad ji kadaise buvo vyras.

Penktadienį V. Petrillo varžysis moterų 200 m T12 varžybose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ir vel olimpediada...

Pilietis

Pilietis portretas
Geda vaikui ir užuojauta... Dabar net nežinai kas jis/ji yra O šusip ir tos dvi boksininkos turejo varžytis parolimpinese o ne tikrose varžybose

Tykėkis, aš tai begčiau kuo toliau nuo tokių "Tėvų"

Tykėkis, aš tai begčiau kuo toliau nuo tokių  "Tėvų" portretas
:(
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių