Tyrimas: lietuviai Tokijuje tikisi geresnių rezultatų nei Rio olimpiadoje

  • Teksto dydis:

„Baltijos tyrimų“ apklausos duomenys rodo kad didžioji dalis (58%) 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų tikėjo mūsų tautiečių sėkme neseniai nukeltose olimpinėse žaidynėse ir vylėsi, kad Lietuvos sportininkai Tokijuje pasirodys geriau nei prieš ketverius metus vykusiose – Rio de Žaneire.

Vasarį-kovą atlikta šalies gyventojų apklausa parodė, kad labiausiai lietuvių šansais pasiekti geresnių rezultatų tiki tie gyventojai, kurie aktyviai domisi olimpinėmis žaidynėmis (78%) ir stebi jas tiek iš arti, tiek per televizijos ekranus, stengdamiesi nepraleisti nė vienų rungtynių.

Tuo, kad vasaros olimpinėse žaidynėse Lietuvos sportininkai turėtų pasiekti geresnių rezultatų nei šalies olimpinei rinktinei pavyko 2016 metais, dažniau tikėjo vyrai (67%), nei moterys (51%) ir jaunimas iki 30 metų (74%) (ypač vis dar besimokantis) bei didžiųjų miestų gyventojai (62%).

Tuo tarpu tik septintadalis (14%) apklausoje dalyvavusių respondentų nurodė manantys, kad mūsų šalies sportininkai žaidynėse turėjo pasirodyti taip pat, kaip ir Rio de Žaneire prieš ketverius metus.

„Lūkesčiai šalies sportininkams buvo labai dideli, nepaisant visų problemų su kuriomis susidūrė šalies sportininkai joms besirengiant. Tai ne tik džiugina, bet kartu ir baugina. Juk nukeltos žaidynės yra tapusios vienomis sunkiausių šalies sportininkams dėl pasėto chaoso sporto politikoje, tačiau visuomenės palaikymas kartu yra ir puiki motyvacija siekti maksimalaus rezultato visiems, kitais metais“, – sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Tyrimas taip pat atskleidė, kad pesimistiškiausiai būsimą šalies sportininkų pasirodymą olimpinėse žaidynėse linkę vertinti net mažiau nei dešimtadalis šalies gyventojų, dalyvavusių apklausoje.

Tai, kad šiemet Lietuvos deleguotų sportininkų rezultatai vasaros olimpinėse žaidynėse bus prastesni nei anksčiau, teatsakė vos 8 proc. tyrimo dalyvių.

Reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą atliko „Baltijos tyrimai“ 2020 metų vasario-kovo mėn., iki paskelbiant olimpinių žaidynių atkėlimą. Jos metu apklausta buvo 1030, 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų, iš 117 vietovių. Tyrimo rezultatai atspindi suaugusių Lietuvos gyventojų nuomonę pagal lytį, amžių, šeimos mėnesio pajamas bei gyvenvietės tipą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių