Trumpesnis LKL sezonas – auka nacionalinei rinktinei

Šiemet Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas baigsis anksčiau, nei planuota, – ne gegužės 24-ąją, bet 17-ąją. Taip nuspręsta atsižvelgus į nacionalinės rinktinės poreikius.

Vakar LKL valdyba vienbalsiai pritarė sutrumpinti LKL čempionatą, kad Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nariai iki pirmosios treniruočių stovyklos turėtų keliolika dienų poilsio.

Mūsų krepšininkai liepos 2–8 d. Venesuelos sostinėje Karakase kovos dėl kelialapio į Londono olimpiadą.

Sprendimas dėl trumpesnio LKL čempionato galios tik šį sezoną.

Taip pat nutarta, kad tik šiemet LKL superfinalo serija vyks iki trijų pergalių, jeigu Kauno "Žalgiris" ar Vilniaus "Lietuvos rytas" prasibraus į VTB Vieningosios krepšinio lygos finalo ketverto turnyrą. Jeigu ne – LKL superfinale bus kovojama iki keturių pergalių, bet serija vis tiek baigsis iki gegužės 17-osios. Šioms sąlygoms nepritarė vienas valdybos narys – "Lietuvos ryto" klubas.

"Mes sutikome bendro intereso labui, – sakė LKL čempiono "Žalgirio" klubo generalinis direktorius Jonas Stadalninkas. – Finansiškai vertinti sprendimo kol kas negalima, tai priklausys nuo to, kiek bus superfinalo rungtynių."

Be to, "Žalgiris" ir "Lietuvos rytas" nežais LKL ketvirtfinalių, o pusfinalių nugalėtojai paaiškės po dviejų mačų – juos lems taškų skirtumas.

"Nacionalinė rinktinė – prioritetas. Federacija nėra patenkinta, kad teko kištis į LKL vidaus reikalus, tačiau jeigu olimpinis atrankos turnyras vyktų Lietuvoje, tokių žingsnių nereikėtų", – sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

"Federacija kelis kartus kreipėsi į mus, kad būtų sutrumpintas čempionatas. Aptarėme įvairius variantus. Dėl rinktinės privalome aukotis", – pridūrė LKL prezidentas Šarūnas Kliokys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių