„Tour de France“ dalyvaujantis I. Konovalovas: įsivažiuojam į pragaro ritmą

  • Teksto dydis:

104-ųjų garsiausių pasaulyje dviračių lenktynių „Tour de France“ (UCI „World Tour“ kategorija) septintame etape penktadienį lietuvio Ignato Konovalovo komandos draugas Arnaud Demare'as (FDJ) po finišo sprinto užėmė 11-ą vietą ir prarado taškų klasifikacijos lyderio poziciją.

Nugalėjo vokietis Marcelis Kittelis („Quick-Step Floors“). Jis 213,5 km nuvažiavo per 5 val. 3 min. 18 sek. (vid. greitis – 42,235 km/h).

Nugalėtojo laikas įskaitytas 2-124 vietas užėmusiems dviratininkams. I.Konovalovas, atlikęs savo darbą „vežant“ savo komandos lyderį, iš grupės priekio pasitraukė iki finišo likus 1,5 km. Lietuvos čempionas klasifikuotas 158-as (+1.36).

Šiandien mūsų lyderiui diena buvo sunkesnė. Ryte jis skundėsi, kad blogai miegojo, neturėjo didelio apetito prie stalo.

„Šiandien mūsų lyderiui diena buvo sunkesnė. Ryte jis skundėsi, kad blogai miegojo, neturėjo didelio apetito prie stalo. Per varžybas taip pat mažai valgė, – sakė I.Konovalovas. – Ir man šiandien buvo sunkiau. Kojose jau pirmieji rimtesni raumenų skausmai atsiranda. O išbėrimai jau slopsta. Dar trukdo, bet bent jau įmanoma kojas į batelius įkišti be didesnių pastangų. Dabar jau įsivažiuojam į pragaro ritmą: pasimatys, kam seksis geriau, o kam bus blogiau. Laukia du sunkūs etapai prieš poilsio dieną – pirmadienį. Ypač sekmadienį bus labai sunku.“

Po septinto etapo lyderiu išliko triskart „Tour de France“ nugalėtojas britas Christopheris Froome'as („Sky“), kuris penktadienį finišavo 48-as. Aukščiausią vietą iš FDJ komandos bendroje įskaitoje užima prancūzas Rudy Molardas (+3.47). Jis yra 35-as.

I.Konovalovas (+26.04) klasifikuotas 166-as.

Iš 198-ių startavusių dviratininkų lenktynes tęsia 193.

Lenktynės, kurias sudaro 21-as etapas, baigsis liepos 23 dieną Paryžiuje.

31-erių metų I. Konovalovas „Tour de France“ lenktynėse dalyvauja antrą kartą. Lietuvos dviratininkas yra vienas Prancūzijos čempiono A. Demare'o pagalbininkų. Pirmąsyk jis šiose varžybose jėgas išbandė 2010-ais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių