Tinklininkes nustebino pergalė prieš čempiones

„Savaitgalis buvo išties derlingas. Net pačios nelabai tikėjomės, kad parklupdysime čempiones“, - stebėjosi Vida Makauskienė. Kauno "Heksos-ASU" komandos trenerę maloniai nustebino auklėtinių pasirodymas savaitgalį Baltijos tinklinio lygos varžybose.

Kauno tinklininkės per dvi dienas namuose įveikė dvi iš trijų stipriausių lygos komandų.

Sekmadienį jos 3:1 (25:21, 15:25, 25:12, 25:16) palaužė čempionės titulą ginančią šio sezono lyderę  "Kohila" ekipą iš Estijos. Nugalėtojoms 17 taškų pelnė Viltė Makauskaitė, 16 - Rūta Staniulytė, 13 - Julija Molodcova, 12 - Urtė Andriukaitytė.

Išvakarėse "Heksa-ASU" 3:0 (25:18, 25:22, 25:21) sutriuškino trečioje vietoje žengiančiai Rygos "MSG-Zeltaleja" (Latvija) ekipai. Ir tądien rezultatyviausiai žaidė V.Makauskaitė, pelniusi 14 taškų. 12 taškų pridėjo Oksana Rusnačenka, 11 - Julija Molodcova.

"Pirmajame rate ir su latvėmis, ir su estėmis sužaidėme prastai, todėl gali būti, kad jos mūsų tiesiog neįvertino. O šį sykį gerai padirbėjome gynyboje ir pranokome favorites“, - mūsų portalui sakė trenerė.

V.Makauskienės žodžiais, jos dukra Viltė, nors ir žaidžia rezultatyviai, dar atsigavinėja po neseniai patirtos traumos. Savo indėlį į pergales įneša ir legionierės iš Ukrainos O.Rusnačenka ir J.Molodcova.

„Visos merginos prisidėjo prie laimėjimų. Ir jaunimas, ir labiau patyrusios. Nors kolektyvą išretino traumos, sužaidėme labai komandiškai. Turbūt prisideda ir didėjantis savitarpio supratimas aikštėje, nes sezono pradžioje kolektyvą teko lipdytis iš atskirų žaidėjų“, - pasakojo V.Makauskienė.

"Heksos-ASU" ekipa su 26 taškais turnyro lentelėje pakilo į penktąją vietą. Ar kaunietėms realu taikytis į prizininkų trejetą?

„Laiko dar turime daug. Priešakyje dar visas vasaris. Sieksime pateikti dar daugiau siurprizų. Svarbiausia, kad rungtyniaudamos Baltijos lygoje merginos semiasi patirties, kurios negautų vien žaisdamos Lietuvos varžybose. Be to, ruošiame pamatą ir Lietuvos rinktinei. Malonu, kad sunkiai dirbdamos treniruotėse jos pamato ir savo darbo rezultatus“, - kalbėjo trenerė.

Kitą šeštadienį Baltijos lygoje kaunietės susidurs su Lietuvos čempione Jonavos "Achemos-KKSC" komanda. Pastarajai ekipai savaitgalis susiklostė prasčiau. Ji savo aikštėje 1:3 (17:25, 25:22, 20:25, 17:25) nusileido "MSG-Zeltalejai" ekipai ir 0:3 (19:25, 23:25, 16:25) turėjo pripažinti "Kohila" pranašumą.

"Achema-KKSC" su 18 taškų smuktelėjo į aštuntąją poziciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių