TEO krepšininkėms stebuklo sukurti nepavyko

Vilniaus TEO krepšininkės baigė pasirodymą moterų Eurolygoje.

Vilnietės šį vakarą namie 46:69 (12:12, 13:19, 10:18, 11:20) pralaimėjo Jekaterinburgo UGMK, o aštuntfinalio serijoje buvo priverstos pripažinti varžovių pranašumą 0:2.

12 taškų TEO komandai pelnė Crystal Langhorne (15 atkovotų kamuolių), 11 - Jurgita Štreimikytė,  8 - Daina Staugaitienė. Tarp nugalėtojų sunkiausiai sustabdoma buvo Asjha Jones - 15 taškų.

Iki pertraukos mūsiškės sėkmingai kovojo su Rusijos superklubu, tačiau vėliau iškilo problemų. Ketvirtajame kėlinyje po J.Štreimikytės benefiso vilnites buvo priartėjusios iki 44:53, bet tai ir buvo viskas, ką pavyko padaryti.

"Po pertraukos pernelyg dažnai bandėme žaisti po vieną, o prieš tokią komandą neįmanoma laimėti, jei bandai žaisti individualiai. Tačiau manau, kad mūsų komanda užaugs. Senoji TEO taip pat turėjo subręsti pergalėms. Laiko reikia ir dabar komandoje esančioms jaunoms merginoms", - kalbėjo TEO veteranė J.Štreimikytė.

Mintys po rungtynių

Rūtenis Paulauskas, TEO treneris: "Norisi žaisti gerai, ypač Vilniuje, tačiau susidūrėme su labai gera komanda. Šiandien trūko ir greičio, ir svorio, ir ūgio, o individualaus meistriškumo skirtumas buvo pernelyg didelis. Varžovės palaikė labai aukštą tempą, todėl po pertraukos mes pavargome - sumažėjo greičiai, užtvaros tapo prastesnės, prasiveržimai lėtesni. Dėl to išsiderino ir komandinis žaidimas.

Labai prastai kovojome ir dėl atšokusių, bet kartu reikia pripažinti, kad varžovių ūgio ir jėgos persvara buvo pernelyg akivaizdi. Mūsų Crystal Langhorne, būdama tik 187 cm ūgio, sugriebė net 15 kamuolių. Tad jokių priekaištų ir būti negali. 

Turime gerą komandą, kuri kiekvieną  kartą stengiasi iš visų jėgų. Tačiau taip pat tenka pripažinti, kad vien to neužtenka. Nereikia pamiršti, kad kovojome su Eurolygos favoritėmis.

Už visą sezoną komandai parašyčiau 7 balus. Mūsų galimybes Eurolygoje žengti toliau sužlugdė pralaimėjimas grupės varžybose namie Stambulo "Fenerbahce". Tada turėjome tik 7 sveikas, o Eurolygoje reikia bent devynių. 

Man tai buvo pirmas pilnas sezonas su komanda, ir jis buvo daug geresnis už pernykštį, kai vyko ieškojimai, būta pasimetimo. Manau, kad gavome užtektinai informacijos, kuria kryptimi reikia žengti ateityje."

Gundaras Vėtra, UGMK treneris:  "Turiu pagirti jūsų komandą, kuri po skaudaus pralaimėjimo Jekaterinburge ir tolimų kelionių labai neblogai pasirengė šioms rungtynėms. Jūsiškės ilgai kontroliuodavo kamuolį, apgalvotai rengdavo atakas, o mus tai išmušė iš ritmo, ypač pirmoje rungtynių pusėje.

Tačiau būna tokių rungtynių, kai puolimas labai nesiseka. Tokiuose mačuose viską nulemia gynyba. Manau, kad šiandien gerai gynėmės, kontroliavome kovą dėl atšokusių kamuolių. Būtent tai ir nulėmė galutinę pergalę. Labai noriu su šia komanda laimėti visus įmanomus turnyrus, nes klubo vadovai daugelį metų skiria didžiulį dėmesį moterų krepšiniui. Norisi už tą dėmėsį atsidėkoti."  

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių