Tenisininkų rinktinė turi naują kapitoną: turime tapti vienu kumščiu

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų teniso rinktinę artimiausiame Daviso taurės mače į kovą ves naujas kapitonas – Šarūnas Kulnys.

Padėkojo R.Mugevičiui

Šiaulių teniso akademijos treneris Š.Kulnys pakeitė nuo 2011 m. pajėgiausiems šalies tenisininkams vadovavusį Rimvydą Mugevičių.

„Rimvydui pavyko įkvėpti komandą tikrai dideliems laimėjimams, kokių Lietuvos tenisas dar nebuvo iškovojęs – turiu galvoje bilietą į pirmą Daviso taurės grupę. Linkiu didžiausios sėkmės ir Šarūnui“, – sakė Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidentas Ramūnas Grušas.

40-metis Š.Kulnys iki šiol buvo įvairių jaunimo amžiaus grupių Lietuvos rinktinių treneris, taip pat Billie Jean King taurės varžybose žaidžiančios mūsų šalies moterų nacionalinės ekipos kapitonės asistentas.

„Pasiūlymas perimti vyrų rinktinės vairą buvo labai netikėtas. Vis dėlto puikiai suprantu, kad tokių progų daugiau gali ir nepasitaikyti, tad apsisprendžiau nedvejodamas. Jau artimiausiomis dienomis planuoju susitikimus, pokalbius su visais rinktinės kandidatais, kuriuos noriu matyti mače su egiptiečiais“, – teigė Š.Kulnys.

Turime tapti vienu kumščiu, mėgautis bendru darbu ir laisvalaikiu, palaikyti vieniems kitus per varžybas.

Rinktinė – pokyčių kelyje

Darbo su jaunaisiais tenisininkais patirtis, anot šiauliečio, padės ir pagrindinėje komandoje.

„Vyrų rinktinė – pokyčių kelyje. Turime net kelis jaunuosius talentus, kurie jau bando kabintis į profesionalų tenisą: kalbu apie Vilių Gaubą, Edą Butvilą, Ainių Sabaliauską. Mačiau, kaip augo ir tobulėjo Vilius, Edas, Ainius“, – kalbėjo Š.Kulnys.

Jis pabrėžė, kad svarbiausias komandos kapitono uždavinys specifiniame turnyre, kaip kad Daviso taurės varžybos, – sukurti pergalėms būtiną gerą mikroklimatą kolektyve.

„Per kelias treniruočių ir varžybų dienas neišmokysime tenisininkų smūgiuoti kamuoliuką stipriau ar taikliau. Tiesiog turime tapti vienu kumščiu, mėgautis bendru darbu ir laisvalaikiu, palaikyti vieni kitus per mačus. Tai ne itin lengva individualios sporto šakos žaidėjams. Jei kapitonui ir visai komandai pavyksta tai padaryti, tai būna reikšmingas žingsnis siekiant tikslo“, – tvirtino Š.Kulnys.

Daviso taurės mačas, kurį žais Lietuvos ir Egipto tenisininkai, numatytas rugsėjo 17–18 d. „SEB arenoje“ Vilniuje.

LTS padeda ukrainiečiams

Anksčiau, rugsėjo 15–16 d., Vilniuje turėtų susitikti Ukrainos ir Vengrijos komandos.

Jevgenijus Zukinas, Ukrainos teniso federacijos viceprezidentas ir vykdantysis direktorius, teigė, kad šį pasirinkimą lėmė kelios priežastys.

„Pirmiausia, mus ir LTS sieja ilgametė sėkmingo bendradarbiavimo patirtis. Ne kartą kaip teisėjas ar Ukrainos rinktinių atstovas lankiausi Lietuvoje, mačiau, kaip lietuviai geba organizuoti įvairius turnyrus. Todėl neturiu nė menkiausių abejonių, kad ir šįkart viskas čia bus surengta aukščiausiu lygiu. Be to, LTS buvo viena pirmųjų organizacijų, pasiūliusių pagalbą mūsų šalies tenisininkams, kai prasidėjo Rusijos karinė agresija. Aplinkybės taip pat lėmė, kad šiuo metu Lietuvoje yra nemaža ukrainiečių bendruomenė. Todėl labai tikiuosi, kad jie ras laiko ir galimybių kartu su lietuviais sukurti mūsų rinktinei tikrą namų atmosferą“, – sakė J.Zukinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Barankinas vulgaris

Barankinas vulgaris portretas
O barankinas apie karą nekalba-tautybe neleidžia.Tik stengiasi sugriauti Lietuvos tenisą pilnai bet atsiranda vis naujų litoicu,sunku dirbti užnugaryje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių