Tauragėje paaiškėjo greičiausi Lietuvos bekelės varžybų ekipažai

Praėjusį savaitgalį Tauragėje vyko paskutinis Lietuvos bekelės lenktynių („rally-raid“) čempionato etapas. Greičiausi Lietuvos visureigių ekipažai ir motociklininkai varžėsi įstabiose Žemaitijos vietose ir išsiaiškino, kurie gi yra greičiausi. Intrigos ir atkaklių kovų čia netrūko.

Kasdieniniams automobiliams ir labiau mėgėjams nei profesionalams skirta „Tourism“ klasė, kaip jau įprasta, buvo pati gausiausia - čia jėgas išbandė 11 ekipažų, kuriuos sudarė nuo 2 iki 4 narių. Tauragės etapas buvo nesėkmingas po trijų etapų „Tourism“ klasėje lyderio poziciją užėmusiam „Stihl“ ekipažui - trys jo nariai klydo naviguodami ir iki finišo atriedėjo tik septintoje vietoje.

Geriausiai Tauragės apylinkėse orientavosi Darius Vagonis ir Tomas Dapkus, antroje liko Artūras Račkauskas ir Mantas Masaitis, o treti - Virginijus Liepis ir Dovydas Jasaitis. Nepaisant nesėkmingai susiklosčiusio paskutinio etapo, visame 2018 m. sezone „Tourism“ įskaitoje greičiausias buvo „Stihl“ ekipažas su „Nissan Navara“ - jį sudarė trys nariai, Darius Kasakaitis, Kęstutis Juškevičius ir Jurgis Vosylius.

„Extreme“ įskaitoje, kurioje dalyviai varžosi minimaliai modifikuotais visureigiais, prieš finalą intrigos buvo bene daugiausia - joje realius šansus užimti pirmą vietą turėjo bent trys ekipažai. Geriausiai Tauragės etape pasirodė „4x4sport.lt“ ekipažas - Egidijus ir Andrius Puidokai, tapę geriausiais ir visame 2018 m. sezone.

Puidokai Tauragėje vykusiuose dviejuose orientaciniuose etapuose surinko 139 taškus, o nuo jų vos vienu atsiliko Agnius Abraškevičius su Šarūnu Bernatoniu. Treti liko Arūnas Gaižutis su Ramūnu Baltramonaičiu.

Vis daugiau dalyvių pritraukiančioje sportui parengtų visureigių klasėje „Sport“, kaip ir ankstesniuose etapuose, niekas nepralenkė Vaidoto Paškevičiaus su Dariumi Leskausku. Patyręs ekipažas, dalyvavęs ne vienose varžybose kitose valstybėse, šiemet tiesiog dominavo „Sport“ įskaitoje - iškovojo pergales visuose etapuose - ir pelnė užtikrintą pergalę 2018 m. sezone.

Antri Tauragėje liko Virginijus Narauskas su Gyčiu Jackūnu, treti - Vaidotas ir Edmundas Mockai.

V. Narausko ekipažas su V. Paškevičiaus Tauragėje kovojo labai apylygiai - keturiuose greičio ruožuose jie pasidalijo po dvi pergales. Tačiau pastarasis galutinėje rikiuotėje buvo kiek greitesnis - sudėjus visų greičio ruožų laikus, jis užtruko 1 val. 31 min. 27 sek. ir kiek daugiau nei minute varžovą aplenkė. Po trijų greičio ruožų dar pirmavo V. Narauskas, tačiau V. Paškevičius paskutiniame važiavo be klaidų ir sugebėjo ne tik panaikinti konkurento pranašumą, bet ir daugiau nei minute nutolti.

Pirmą kartą Lietuvos bekelės lenktynių čempionate varžėsi motociklininkai. Sudėjus visų keturių etapų pasiekimus, greičiausias buvo Irmantas Bražiūnas. Tauragėje jis liko tik šeštas, tačiau ankstesnėse varžybose gauto pranašumo užteko, kad bendroje 2018 m. sezono įskaitoje vilnietis liktų pirmas.

Tauragės etape greičiausias buvo Arūnas Nečiūnas, greičio ruožuose užtrukęs 1 val. 39 min. 22 sek. Daugiau nei dviem su puse minutės nuo jo atsiliko Leonidas Kapustinas, trečias liko Andrius Liškus.

Visi Lietuvos bekelės lenktynių čempionato nugalėtojai buvo apdovanoti įvairiais rėmėjų prizais - „Valvoline“ alyva, „high-lift“ keltuvais, plovyklų kuponais ir kitais vertingais daiktais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių