T. Vaitkus dviračių lenktynes trumpam iškeis į žurnalistų ralį

  • Teksto dydis:

Vienas geriausių Lietuvos dviratininkų klaipėdietis Tomas Vaitkus po metų pertraukos grįžta į profesionalų sportą. Treniruotėse ir varžybose šimtus kilometrų numinantis atletas savo kasdienę rutiną ryžosi paįvairinti automobilių lenktynėmis.

Sportininkas penktadienį debiutuos „Press ralyje 2015“, kur imsis šturmano pareigų viename ekipaže su bendravardžiu žurnalistu Tomu Jarusevičium. Plento ir treko dviračių lenktynių meistras viliasi, kad jo patirtis pravers naviguojant automobilį, mat visa artėjančio žurnalistų ralio trasa drieksis būtent asfaltuotais keliais. T. Vaitkus anksčiau jau yra išbandęs savo jėgas prie lenktyninių automobilių vairo, o kasdienėms kelionėms irgi mieliau renkasi sportiškas transporto priemones.

„Kol kas didžiausias siekis prieš artėjantį žurnalistų ralį – dalyvauti ir atvažiuoti iki finišo. Esu girdėjęs daug puikių atsiliepimų apie šį renginį, todėl nekantraudamas laukiu starto. 260 kilometrų ilgio trasa per dvi dienas Trakų, Elektrėnų ir Vilniaus apylinkėse – nemenkas išbandymas. Vis dėlto dviračių sporte kartais tiek tenka numinti per dieną, todėl esu pasiruošęs priimti šį iššūkį“, – ryžtingai nusiteikęs T. Vaitkus.

Abudu Tomai juokauja, kad šįkart pretenduos ne į greičiausio, bet į komfortiškiausio ekipažo titulą, nes „Press ralyje“ startuos dyzeliniu „Audi Q3“ miesto visureigiu su visų varančiųjų ratų pavara. „Sporto biržos“ komandai atstovausiančio ekipažo nariai jau susipažino su automobiliu atlikę pirmuosius bandymus.

„Nors organizatoriai šiųmetėje trasoje klampių smėlynų nenumato, mėginsime išnaudoti gerąsias visureigio savybes ant asfalto. Posakis apie mėgavimąsi važiavimu išties ne iš piršto laužtas, tad artėjančiame žurnalistų ralyje mes neabejotinai tai patirsime, – šypsosi lėnktynėse prie vairo sėsiantis T. Jarusevičius. – Ralis tuo žavus, kad be greičio ir virtuoziško vairavimo labai svarbios kitos sudedamosios dalys, galinčios nulemti rezultatą. Nors save vadiname debiutantais, bandysime išvengti pradinukams būdingų klaidų ir neprisirinkti baudos sekundžių.“

T. Jarusevičiui jau yra tekę patirti unikalaus „Press ralio“ atmosferą. Žurnalistas džiaugiasi galimybe po aštuonerių metų vėl tapti didelės ir unikalios automobiliams neabejingų kolegų šventės dalimi. Juolab kad be pertraukų vykstantis žurnalistų ralis šiemet mini 20 metų gyvavimo sukaktį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių