Šveicarijoje ir Vokietijoje – sėkmingi Lietuvos rekordininkų startai

  • Teksto dydis:

Lietuvos rekordininkai sezoną pradėjo sėkmingai. Agnė Šerkšnienė Šveicarijoje pagerino asmeninį rekordą, o Simas Bertašius Vokietijoje pasiekė antrą geriausią karjeros rezultatą uždarose patalpose. Abu lengvaatlečiai iškovojo ir vertingus reitingo taškus, leisiančius pagerinti pozicijas atrankoje į Tokijo olimpines žaidynes.

A. Šerkšnienė Maglingene (Šveicarija) laimėjo 200 m bėgimą, pasiekusi asmeninį uždarų patalpų rekordą – 23,59 sek. 60 m rungtyje nuotolį ji nubėgo per 7,55 sek., nuo savo geriausio karjeros rezultato atsilikusi vos 0,02 sek. Tuo tarpu savo pagrindinėje rungtyje, 400 m bėgime, ji triumfavo pasiekusi geriausią Lietuvos sezono rezultatą – 52,98 sek.

Panašius rezultatus sportininkė demonstravo ir pirmuose 2019-ųjų startuose: tą žiemos sezoną ji baigė pasiekusi Lietuvos rekordą bei Europos čempionate iškovojusi ketvirtą vietą.

„Laikai panašūs. Dėl to džiaugiuosi, bet žinau, kokių dar yra trūkumų. Kadangi tų trūkumų yra, sezonui įsibėgėjus turėtų būti geriau. Pirmi startai neblogai, labiausiai džiaugiuosi 200 m rezultatu, nes jis parodo, kad greitis grįžta. O 400 m rungtyje dar reikia padirbėti“, – savaitgalio startus apibendrino A. Šerkšnienė.

Už 400 m rezultatą sportininkė pelnė 1138 taškus ir atnaujinus atrankos į Tokijo olimpines žaidynes reitingą iš 50 pozicijos pakils į 45-46-ąją. Patekimą į žaidynes garantuotų 48-oji vieta, liepos pirmą savaitę sustabdžius reitingą.

„Žiema yra svarbi, galima įsidėti nemažai taškų į reitingo krepšelį, bet vasara yra svarbesnė. Tačiau vasarą atrankos laikotarpis truks tik truputį daugiau nei mėnesį, tad nesinori visko palikti paskutinei minutei. Reitingas man atrodo nepatikimas, nes iki paskutinės minutės nebūsi užtikrintas, ar patekai, ar ne. Labiau norėtųsi daryti normatyvą, o jį realu įvykdyti tik vasarą“, – sakė A. Šerkšnienė.

Dortmunde (Vokietija) vykusiose „World Athletics Indoor Tour“ serijos varžybose penktą vietą užėmė S.Bertašius, 1500 m įveikęs per 3 min. 42,23 sek. Šis rezultatas tik 0,17 sek. prastesnis už šalies rekordą, kurį bėgikas pasiekė praėjusių metų vasarį Belgrade.

„Rezultatas tikrai džiugina, juolab, kad pagrindinės varžybos tik už mėnesio ir iki jų dar bus galima patobulinti savo formą. Retai dalyvauju komercinėse varžybose žiemą, todėl kiekvieną šansą norisi išnaudoti kuo geriau. Šį kartą bėgau kiek atsargiau, laikiausi grupės gale, o antroje distancijos pusėje artėjau prie lyderių. Manau, kad rezervo dar tiktai turiu, labai norėtųsi ir šią žiemą pagerinti asmeninį rekordą“, – teigė S. Bertašius.

Bėgikas pelnė 1148 taškus bei iš 38 vietos reitinge turėtų pakilti į 36-ąją. Tokijuje varžysis 45 šios rungties bėgikai.

„Neskaičiuoju taškų. Žinoma, pasidomiu į kokio lygio varžybas važiuoju, bet savo asmeninės įskaitos neseku. Manau, kad man tai tik sukeltų papildomos įtampos. Stengiuosi koncentruotis į pagrindinį savo tikslą – rezultato gerinimą. Jei jis gerės, tada ir reitingo sistemoje pavyks išlaikyti turimas pozicijas“, – sakė S.Bertašius.

Tiek A. Šerkšnienė, tiek S. Bertašius Europos uždarų patalpų čempionato normatyvus įvykdė dar pernai. Svarbiausias žiemos sezono varžybos – žemyno pirmenybės – vyks kovo 4-7 dienomis Torunėje (Lenkija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių