Surengti sporto mokymo įstaigų veiklos apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Išorinis gyvenimas pakoregavo visų veiklų vyksmą, ne išimtis ir sportas. Lietuvos savivaldybių sporto mokymo įstaigų vadovų asociacija pripažįsta, kad siekiantiems sportinių rezultatų praėjusieji metai buvo nelengvi. Sporto bendruomenės, kaip galėdamos, stengėsi, kad treniruočių procesas vyktų, dėl to teko priimti nepopuliarius, nestandartinius sprendimus, keisti įprastus treniruočių įpročius.

Tačiau sporto mokymo įstaigos suvienijo visas pastangas, siekdamos išlaikyti sportinį meistriškumą. Iššūkių buvo daug, bet atradus naujas metodikas ir pritaikius esančiai situacijai, procesai nenutrūko. Nėra paslaptis, kad pandemija ir karantinas išryškino spragas sporto įstatyme, trūkumus pradinio rengimo grupėse, aukšto sportinio meistriškumo sportininkų ruošime, atskleidė problemas. Taigi ateityje spręstinų klausimų – tikrai ne vienas.

Šiandien Lietuvos savivaldybių sporto mokymo įstaigų vadovų asociacija dėkoja sporto mokymo įstaigų sportininkams, treneriams, jų vadovams už paraiškų teikimą sporto nominacijų apdovanojimuose, už geranoriškumą ir ryžtą siekiant tikslų ir kartu su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu tęsia tradiciją – vykdo 2020 m. sporto mokymo įstaigų nominacijų apdovanojimus.

Nugalėtojais tapo:

„Metų sportininkė“ (gim. 2001 m. ir jaunesnės)

Fausta Šostakaitė (tren. Erika Čipkienė), meninės gimnastikos atstovė, Vilniaus miesto sporto centras.

„Metų sportininkas“ (gim. 2001 ir jaunesni)

Gytis Chasažyrovas (tren. Aleksandras Filatovas) sportinės gimnastikos atletas iš Vilniaus miesto sporto centro.

„Metų neįgaliųjų sportininkė“

Gabrielė Čepavičiūtė (tren. Rasa Mažutaitienė ir Romaldas Bičkauskas) plaukimo sporto šakos atletė iš Kauno plaukimo mokyklos.

„Metų neįgaliųjų sportininkas“

Pijus Čiapas (tren. Loreta Bakutienė, o pirmoji – Raminta Daščiorienė) plaukikas iš Kauno plaukimo mokyklos.

„Geriausia nuotoliniu būdu trenerės vykdyta treniruotė“

Dziuto trenerės Santos Pakenytės iš Šiaulių sporto centro „Atžalynas“.

„Geriausia nuotoliniu būdu trenerio vykdyta treniruotė“

Graikų ir romėnų imtynių trenerio Mariaus Baranausko iš Panevėžio sporto centro.

„Metų mokyklos indvidualių sporto šakų merginų komanda“

Greta Ramonaitė, Justina Jančiulevičiūtė, Diana Selelionytė (tren. Tatjana Klimova ir Virginija Pabalienė) šaudymo sporto pneumatiniais ginklais atletės iš Kauno sporto mokyklos „Gaja“.

„Metų mokyklos indvidualių sporto šakų vaikinų komanda“

Gytis Chasažyrovas ir Daniil Korobkov (tren.Aleksandras Filatovas ir Tadas Butautas) sportinės gimnastikos atstovai iš Vilniaus miesto sporto centro.

„Metų mokyklos komandinių sporto žaidimų merginų komanda“

Darija ir Jekaterina Prušanovos, Gabriela Prušanova ir Altėja Aniulytė (tren. Nerijus Papaurėlis ir Tadeuš Pašuk) iš Vilniaus miesto sporto centro.

„Metų mokyklos komandinių sporto žaidimų vaikinų komanda“

Vaikinų vandensvydžio komanda iš Kauno plaukimo mokyklos, kuri susideda iš Justo Balčikonio, Daniel Skatkov, Deivido Belousovo, Mato Štaro, Mantvydo Steponavičiaus, Areto Raižio, Domanto Spitrio, Žygimanto Skučo, Justo Janavičiaus, Deivido Švenčionio, Daniel Vitkausko, Tado Bliujaus, Marko Misailovo (tren. Rimvydas Šimanskas ir Artūras Šimanskas).

„Metų sportininkų ugdymo centro sporto renginys“

„Sūduvos taurės 1 valandos bėgimas“ – Marijampolės sporto centras.

„Metų vadovas“

Marius Jukonis – Vilniaus miesto sporto centro direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių