Stulbinančio žiniasklaidos dėmesio sulaukęs D. Labanauskas: galima įveikti bet ką

Šįvakar garliaviškio Dariaus Labanausko laukia dar vienas išbandymas. Po dviejų pergalių, kurių viena už kitą skambesnės ir yra istorinės, jis 21 val. ant PDC pasaulio čempionato scenos susitiks su tituluotu 33-ejų metų anglu Adrianu Lewisu. 

Po sensacingų pergalių, kurių viena tapo, kai jis rezultatu 3:2 įveikė penkiskart pasaulio čempioną Nyderlandų atstovą Raymondą van Barneveldą, D. Labanauską užgriuvo ne tik smiginio sporto gerbėjų iš viso pasaulio (nuo sveikinimų lūžo mesendžeris), bet ir žiniasklaidos dėmesys.

"Iš pastato po spaudos konferencijos sugebėjau išeiti tik per dvi valandas", – skaičiavo garliaviškis. Tiek laiko dalijo interviu vokiečių, nyderlandų, anglų televizijoms ir radijo stotims. Vėliau sekė ir Lietuvos žiniasklaidos dėmesys: straipsniai portaluose, TV siužetai, pokalbiai tiesioginiame radijo eteryje. 

"Įspūdingas judesys buvo ir Lietuvos medijoje. Atrodė, kad iki tol lyg nieko ir nebuvau nuveikęs smiginyje", – palygino D. Labanauskas, iki patekimo į PDC sugebėjęs ilgiau nei metus išsilaikyti pirmoje Pasaulio smiginio federacijos (WDF) einamojo pasaulio reitingo vietoje, pelnyti skambių pergalių BDO ir WDF reitingo varžybose.

Pasiteiravus apie nusiteikimą žaidimui su dar vienu pasaulio čempionu – šįkart A. Lewisu, D. Labanauskas teigė, kad už save lažybose nestatytų, bet tik todėl, kad apskritai nedalyvauja lažybose.

"Gali įveikti labai pajėgų žaidėją, bet gauti nuo daug silpnesnio. Įveikti galima bet ką. Tam net nebūtina visą mačą idealiai žaisti. Pakanka pataikyti lemiamu momentu", – dėstė garliaviškis. 

D. Labanauskas tapo pirmu lietuviu per istoriją, žaidžiančiu PDC pasaulio čempionate.

Pirmajame čempionato rate jis rezultatu 3:1 nugalėjo anglą Matthew Edgarą, o antrajame pateikė dar vieną staigmeną, kai rezultatu 3:2 įveikė penkiskart pasaulio čempioną Nyderlandų atstovą Raymondą van Barneveldą.

"Pirmoji pergalė buvo įspūdingesnė - geriau žaidžiau, geresnis taškų vidurkis.  Tačiau susitikimas su R. van Barneveldu dar kartą įrodo, kad svarbiausia ne taškų vidurkis. Mano buvo apie 86, jo – apie 89, bet laimėjau aš", – lygino D. Labanauskas, kurio taškų vidurkis pirmame rate buvo apie 93 per seriją.

D.Labanausko ir A.Lewiso dvikova tęsis iki 4 laimėtų setų, o setą pelnyti galima laimėjus 3 legus.

Laimėjusiam šį susitikimą žaidėjui atiteks 35 tūkst. svarų sterlingų.

Sekančiame etape lauktų kaktomuša su žymiuoju Nyderlandų atstovu Michaelu van Gerwenu arba vokiečiu Maxu Hoppu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių