Staigmena laikinojoje sostinėje: „Hegelmann Litauen“ ant menčių paguldė čempionus

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Lietuvos futbolo A lygoje tęsiasi 13-asis pirmenybių turas, kurio bene didžiausia staigmena tapo pastaruoju metu iš pergalingo kelio išsukęs Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ klubas. Laikinosios sostinės ekipa namuose rezultatu 2:1 tėškė antausį Vilniaus „Žalgiriui“.

Jau pati dvikovos pradžia A lygos čempionams nežadėjo nieko gero. Neapdairiai sužaidę sostinės futbolininkai, o išskirtinai – Elhadji Pape Diawas, 8-ąją minutę norėdamas išsmūgiuoti kamuolį iš savo baudos aikštelės pataikė į kitą žalgirietį. Kamuolys nuo pastarojo patogiai atšoko Nauriui Petkevičiui, tačiau jo smūgį blokavo savo klaidą ištaisęs vilniečių gynėjas iš Senegalo.

Pergyventi dėl neišnaudotos progos 21-erių saugui nebuvo kada – vos už pusės minutės jis sulaukė puikaus perdavimo iš Yukiyoshi Karashimos ir išvedė savo ekipą į priekį – 1:0.

Žalgiriečiai iš savo klaidų nepasimokė ir antrą mačo dalį vėl pradėjo apsnūdę – 47-ąją minutę tas pats Y.Karashima atliko tikslų smūgį iš už baudos aikštelės prieigų ir padvigubino šeimininkų persvarą.

Pastaruoju metu įspūdingu tempu įvarčius štampavę Vladimiro Čeburino auklėtiniai (8 tikslūs smūgiai per 2 rungtynes) ginklų dvikovos pabaigoje nesudėjo ir užkūrė tikrą pirtį šeimininkams.

90-ąją minutę Tomislavas Kišas pagaliau atidarė svečių įvarčių sąskaitą – gražiu smūgiu vienu lietimu po Ovidijaus Verbicko perdavimo rezultatą sušvelnino.

Žaliai balti tęsė kauniečių vartų apgultį, tačiau išlyginamojo įvarčio nesumedžiojo.

„Žalgiris“ nuo A lygos lyderių Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkų jau atsilieka 7 taškais ir šiuo metu užima tik ketvirtąją poziciją.

Kauno rajono ekipai tai buvo trečioji pergalė šiame sezone, tačiau tik pirmoji per pastarąjį mėnesį. Andriaus Skerlos vadovaujamas klubas išlieka aštuntas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių