Iškilmingai išdalinti 2015 metų Lietuvos sporto apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Antradienį Nacionaliniame operos ir baleto teatre buvo išdalinti Lietuvos sporto apdovanojimai. Iškilmingą ceremoniją surengė Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) bei renginio partneris – Lietuvos sporto žurnalistų federacija (LSŽF). 11 paauksuotų statulėlių buvo įteiktos labiausiai 2015-aisiais pasižymėjusiems sportininkams ir Lietuvos sportui nusipelniusiems žmonėms.

Lietuvos sporto apdovanojimų taryba, atsižvelgdama į sporto organizacijų pasiūlymus ir į 2015 m. sportininkų pasiektus rezultatus, kiekvienoje apdovanojimų kategorijoje pateikė po tris kandidatūras ir balsavimo metu rinko laureatus. Šiais metais laureatų rinkimuose savo nuomonę taip pat pareiškė ir apie 45 tūkst. sporto aistruolių – jų balsai portale lsa.lrytas.lt turėjo įtakos 7 nominacijoms.

2015 m. Lietuvos sporto apdovanojimų laureatai:

1. Metų sportininkas – Ramūnas Navardauskas (taip pat nominuoti Mindaugas Griškonis, Eimantas Stanionis);

2. Metų sportininkė – Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė (nominuotos Rūta Meilutytė, Agnė Sereikaitė);

3. Metų vyrų komanda – vyrų krepšinio rinktinė (nominuoti Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas, Edvinas Ramanauskas ir Aurimas Lankas);

4. Metų moterų komanda – Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė (nominuotos Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė, moterų krepšinio rinktinė);

5. Metų treneris – Vidas Bružas (nominuoti Jonas Kazlauskas, Giovanni Postiglione);

6. Metų proveržis – Eimantas Stanionis (nominuoti Henrikas Žustautas, Brigita Virbalytė-Dimšienė);

7. Metų sportininkas su negalia – aklųjų riedulio rinktinė (nominuoti Mindaugas Bilius, Augustas Navickas);

8. Metų sugrįžimas – Augustas Navickas (nominuoti Kęstutis Navickas, Aušrinė Trebaitė);

9. Metų pergalė – Henrikas Žustautas (nominuota vyrų krepšinio rinktinė, Ramūnas Navardauskas);

10. Apdovanojimas už pagalbą sportininkams – ledo ritulio treneris Berndas Haake;

11. Apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus - LTOK atkūrimo 1988 m. darbo grupės narys  Kazimieras Motieka.

„Tradiciniai apdovanojimai vyksta jau daugiau kaip dvidešimt metų. Per tiek laiko keitėsi renginio formatas, pavadinimas, apdovanojimų statulėlės, tačiau tikslas liko tas pats – pagerbti labiausiai Lietuvos sportui nusipelniusius žmones. Kiekvienais metais apdovanojimai sulaukia vis didesnio žiūrovų ir žiniasklaidos dėmesio. Esu tikra – po olimpinių metų mūsų lauks dar įspūdingesnis renginys, o išrinkti nugalėtojus bus dar sudėtingiau“, – sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Apdovanojimus laureatams teikė iškilūs sporto žmonės – Dalia Kutkaitė, Vladas Česiūnas, Birutė Šakickienė, Viktorija Čmilytė, Janis Skakunas, Andrejus Zadneprovskis, Artūras Kasputis, Edvinas Krungolcas, Arminas Narbekovas, Ana Ambrazienė, Daina Gudzinevičiūtė, KKSD direktorius Edis Urbanavičius, žinomi menininkai – Nomeda Kazlauskaitė-Kazlaus, Donatas Katkus, Edmundas Kučinskas, Gražina Baikštytė, Arūnas Storpirštis, rašytojas Algimantas Čekuolis, prof. Alfredas Bumblauskas ir prof. Pranas Šerpytis.

„Svarbiausios Lietuvos sporto organizacijos bei stiprūs partneriai šiemet ir vėl suvienijo jėgas ir sukūrė gražią sporto šventę. Lietuvos sporto apdovanojimai yra padėka mūsų šalį garsinantiems žmonėms, todėl džiaugiuosi, kad šiemet labai aktyviai balsavime dalyvavo ir sportą mylintys žmonės“, - sakė KKSD direktorius Edis Urbanavičius.

„Metų laureatų rinkimas – ne sporto varžybos, kur viskas yra tiesiogiai išmatuojama sekundėmis, metrais ar taškais. 2015 metų sporto laureatų pavardės – apibendrinta sporto visuomenės, sporto žurnalistų ir sporto specialistų bei vadovų nuomonė. Dėl kai kurių nominacijų nuomonės smarkiai skyrėsi, bet toks rinkimų formatas leidžia jas susumuoti ir išrinkti objektyviai labiausiai nusipelniusius“, - teigė LSŽF prezidentas Gintaras Nenartavičius.

Metų sportininkų rinkimai rengiami nuo 1994 m. Praėjusiais metais buvo pakeistas rinkimų modelis – dabar apdovanojimus rengia LTOK ir KKSD kartu su LSŽF (taryboje kiekvienai organizacijai atstovauja po 2 žmones), renginio partneris – „Lietuvos rytas“. Tarybos pirmininkė – LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, tarybos nariai – KKSD direktorius Edis Urbanavičius, Lietuvos antidopingo agentūros direktorė Ieva Lukošiūtė-Stanikūnienė, LSŽF prezidentas Gintaras Nenartavičius ir generalinis sekretorius Modestas Krukauskas, LTOK olimpinio sporto direkcijos direktoriaus pavaduotojas Einius Petkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių