S. Maslobojevas apie karjeros pabaigą: ringe stengsiuosi išbūti kuo ilgiau

Savaitgalį Nyderlanduose Sergejaus Maslobojevo laukia dar vienas karjeros iššūkis – profesionalių kovotojų turnyras „Glory 75“. Iš Klaipėdos kilęs atletas Utrechto ringe susirems su šeimininku Roelu Mannaartu.

32-ejų Lietuvos kikboksininkas uoliai rengiasi susitikimui, kuris klaipėdiečiui bus antrasis "Glory" organizacijoje.

S.Maslobojevas pasiilgęs oficialių varžybų, nes gruodžio 7-ąją Kinijoje turėjusi vykti "Glory 73" turnyro kova tarp jo ir Fraserio Weightmano neįvyko. Mat britas negavo Kinijos vizos. Kito varžovo organizatoriai nespėjo rasti.

Tiesa, 2019-iesiems baigiantis S.Maslobojevas, kad išlaikytų sportinį ritmą, dalyvavo „Vilnius Open“ kikbokso turnyre, tačiau čia neturėjo lygiaverčio varžovo. Svorio iki 91 kg grupės finalinė kova su Ignu Jociumi buvo nutraukta jau antrajame raunde, paskelbus techninį nokautą.

Uostamiestyje gimęs atletas "Glory" organizacijos varžybose Vokietijoje debiutavo spalio mėnesį. Pirmas blynas neprisvilo – Lietuvos atstovas vienbalsiu teisėjų sprendimu pranoko Azerbaidžano sportininką Bahramą Rajabdzadehą.

Nyderlanduose S.Maslobojevo, per savo karjerą laimėjusio 30 akistatų ir 5 kartus patyrusio nesėkmes, laukia dar viena sunki kova su galingu varžovu. 26-erių R.Mannaartas laimėjo 25 kovas ir vos 2 kartus pralaimėjo.

– Jau šeštadienį mūšis su olandu. Ar jaučiate įtampą? – pakalbinome į Klaipėdą treniruotis trumpam atvykusį S.Maslobojevą.

– Kuo arčiau šis susitikimas, tuo įtampa didesnė. Nėra taip, kad būčiau įsitikinęs, jog laimėsiu. Varžovas galingas – 25 pergalės, 4 nokautais ir patyrė vos du pralaimėjimus. Jo visos kovos vyko tarp sunkiasvorių. Varžovas – labai aukštas, kone 2 metrų. Bus man neparankus. Prieš atvykdamas į Klaipėdą treniruotis, paprašiau, kad gimtajame mieste surinktų kuo įvairesnių sportininkų ir pagal ūgį, ir pagal kovos stilių. Net Klaipėdoje jaučiau šiurpuliukus, nes nežinojau, ko iš "sparingo" varžovų laukti. Teks rungtyniauti svorio iki 95 kg. Mano varžybinis svoris – 92–93 kg. Priaugti kokį kilogramą būtų neprošal, nes mano varžovas ateis iš sunkiasvorių grupės. Spėju, kad dabar svėręs apie 105 kg, jis prieš varžybas bus dešimčia kilogramų lengvesnis. Iš vakaro stojęs ant svarstyklių, jis rungtynių dieną vėl svers kokį 100 kg.

– Kokia jūsų savijauta prieš svarbią akistatą?

– Šiam mūšiui pradėjau skirti dėmesį nuo sausio 6-osios. "Glory" antrai kovai rengiausi labai intensyviai – kiekvieną dieną treniravausi po 2–3 kartus. Dėl sunkių pratybų patekąu į sportinę duobę. Tai ir turėjo būti. Nyderlanduose, tikiuosi, būsiu optimalios sportinės formos.

– Atvykdami į Klaipėdą prašėte, kad vienu iš treniruočių partnerių būtų Dominykas Dirkstys. Galima sakyti, kad S.Maslobojevas Klaipėdoje turi įpėdinį?

– Matau jame didelį potencialą, didelį norą kovoti. Ir linkiu Dominykui neatleisti vadelių – toliau siekti savo svajonių. Šiandien sportuoti yra daug lengviau nei anksčiau, nes informacijos lengvai rasti internete. O sėkmės istorijų galima rasti tūkstančius. Mano laikais viso to nebuvo. Todėl dažnai lankausi sporto klubuose, kad kitus atletus įtikinčiau, jog ir jie gali iškilti iki tų aukštumų, kokias pasiekiau aš. D.Dirkstys pasieks daug, jei ir toliau nuosekliai plušės treniruočių salėje. Jei būčiau turėjęs tokį užsispirymą, tokią viziją kaip jis. Prieš dešimt metų kas būtų pasakę, kad būsiu, kaip kiti sako, legenda, būčiau nusijuokęs.

– Labai dažnai pradedančiuosius sportininkus užklumpa "žvaigždžių ligos" virusas. Ar jums pavyko išvengti šio viruso?

– Pavyko. Taip susiklostė, kad kai jau pasiekiau aukštumas, gerų rezultatų receptais panorau pasidalyti su kitais sportininkais. Ir įkvėpti juos. Gaila, kad mažoje Lietuvoje klubai vieni kitus griaužia, juose siekiama trumpalaikių tikslų. O reikia treniruotis žiūrint į ateitį. Todėl ir lankausi įvairiuose miestuose, nes noriu vėliau pasidžiaugti, kad kažkam padėjau atsistoti ant kojų.

– Karjera nėra amžina, tačiau, tikriausiai, žiūrite į ateitį?

– Nesu Dievas, nežinau, kiek sveikata leis kovoti. Stengsiuosi ringe būti kuo ilgiau. Iki 36 metų tikrai galiu kovoti kaip lygus su lygiais. O prisižiūrint – ir iki 40-ies. Jei matysiu, kad nebepatempiu, grįšiu į lengvesnius turnyrus arba pakeisiu veiklą. Kikboksą žada priimti į olimpines žaidynes. Jei tai įvyks ir aš pateksiu į olimpiadą, išsipildytų dar viena mano vaikystės svajonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių