Rankininkai norėtų dažnesnių treniruočių stovyklų: komanda taptų dar darnesnė

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė pradėjo ruoštis Europos rankinio čempionato finalo turnyrui, kuris numatytas 2022-ųjų sausį Slovakijoje.

Trenerio Mindaugo Andriuškos vadovaujama komanda treniravosi Vilniuje ir sužaidė dvejas kontrolines rungtynes su Latvijos nacionaline ekipa: pirmą dvikovą lietuviai laimėjo 31:26, antrąją – 35:25.

Mūsiškių gretose nebuvo Čempionų lygoje rungtyniaujančių Aideno Malašinsko ir Jono Truchanovičiaus (abu atstovauja Zaporožės "Motor" klubui) bei Mindaugo Urbono ("Vilnius").

Per rungtynes su latviais blykstelėjo legionieriai Mindaugas Dumčius ("Elbflorenz", Vokietija), Gerdas Babarskas ("Chambery", Prancūzija), Deividas Virbauskas (Taganrogo "Donskie kazaki", Rusija), Karolis Antanavičius ("Alpla", Austrija), taip pat Lietuvos klubų žaidėjai Deividas Jovaišas (Kauno "Granitas-Karys"), Valdas Drabavičius (Vilniaus "Šviesa"), Martynas Lapinskas ("Vilnius").

"Svarbiausia buvo pažiūrėti, kas su kuo optimaliausiai dera aikštėje – kurie žaidėjai geriau atrodo gynybos grandyje, kurie – puolimo, – sakė Lietuvos rinktinės strategas M.Andriuška. – Tokios stovyklos itin svarbios, jeigu turėtume galimybių rinktis dažniau, tuomet komanda taptų dar darnesnė."

"Šįkart visi rinktinės žaidėjai – iš Latvijos klubų, daugumą sudarė jaunimas. Norėjome patikrinti, kaip mums seksis žaisti be lyderių Dainio Krištopano, Arturo Kugio, Raivio Gorbunovo, Janio Pavlovičiaus, – kalbėjo latvių komandos vyriausiasis treneris Sandris Veršakovas. – Rungtynės Vilniuje parodė, kad lietuviai daugiau treniravosi, buvo energingesni, žaidė dinamiškiau, o mums itin nesisekė realizuoti savo puolimo potencialą."

Į kitą treniruočių stovyklą Lietuvos rankininkai rinksis šiemet gruodį.

Jėgas išmėgino būsimieji mūsiškių varžovai Europos čempionato finalo turnyro F grupėje – norvegai, rusai ir slovakai.

Norvegijos rinktinė 40:29 nugalėjo Nyderlandų ekipą bei 28:31 pralaimėjo danams ir 25:31 – prancūzams. Rusijos komanda 27:35 ir 27:31 nusileido baltarusiams. Slovakijos rankininkai 21:32 pripažino serbų pranašumą.

Rezultatai

Lietuva–Latvija 31:26 (13:8). Įvarčiai: M.Dumčius 6, D.Jovaišas 5, G.Babarskas, V.Drabavičius ir D.Virbauskas po 3, B.Petreikis, M.Lapiniauskas, K.Antanavičius ir T.Stankevičius po 2, Ž.G.Virbauskas, L.Simėnas ir S.Plėta po 1 / A.Tuminskis 5, L.Usanas 4, K.Ozolas ir N.A.Mikelsonas po 3, N.Pančenka, R.Grebenikovas, R.Serafimovičius, A.Šuleika ir R.Leja po 2, A.Meikšanas 1.

Lietuva–Latvija 35:25 (16:13). Įvarčiai: V.Drabavičius 5, M.Lapinskas, K.Antanavičius ir M.Dumčius po 4, Ž.G.Virbauskas, D.Virbauskas ir T.Stankevičius po 3, G.Babarskas, S.Plėta ir L.Juškėnas po 2, D.Jovaišas, M.Lapiniauskas ir B.Petreikis po 1 / A.Tuminskis 6, A.Šuleika 3, N.Pančenka, L.Usanas, K.Ozolas, D.Petuchovas, R.Serafimovičius ir N.A.Mikelsonas po 2, K.Plūmė, K.Krūminis, R.Grebenikovas ir R.Leja po 1.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių