Profesoriai susitiko teniso kortuose

"Metai – sudėtingi, tačiau gražios tradicijos neatsisakėme. Be to, dauguma dvikovų buvo atkaklios, permainingos, tad ir pozityvių įspūdžių, emocijų – su kaupu", – teigė teniso turnyro "Profesorių taurė" iniciatorius, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rektorius emeritas, Lietuvos mokslų akademijos (LMA) tikrasis narys prof. Vytautas Kaminskas.

Azarto nestigo

"Profesorių taurės" ištakos – 1995-ieji. Tai ilgaamžiškiausias teniso mėgėjų turnyras Lietuvoje.

Pirmus 20 turnyrų žaidėjai rungtyniavo vienoje grupėje, nuo 2015 m. – dviejose (vyrų senjorų ir "Junior"), o 2019 m. prie mokslininkų prisijungė ir profesorės.

"Iki šiol nė karto varžybų neatšaukėme, neatidėjome, jas rengėme kasmet", – pabrėžė V.Kaminskas, sveikindamas Kaune, Ąžuolyno sveikatingumo centro aikštyne, jau 26-ojo turnyro dalyvius.

Vyrų "Junior" grupės prizininkai (iš kairės) profesoriai R.Žaliūnas, M.Gedvilas ir D.Matulis. (Laimučio Brundzos nuotr.)

Žinomi šalies profesoriai, teniso entuziastai, varžėsi trijose grupėse.

"Nestigo nei azarto, nei intriguojančios įtampos", – sakė "Ąžuolyno sveikatingumo centro" šeimininkas Robertas Jocius.

Visi 2019-ųjų čempionai apgynė titulus.

Išsidalijo trofėjus

Moterų varžybas vėl laimėjo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) profesorė kardiologė Olivija Gustienė.

Prof. O.Gustienė antrus metus iš eilės laimėjo moterų varžybas. (Laimučio Brundzos nuotr.)

Vyrų senjorų (per 60 metų) grupėje ketvirtą kartą triumfavo Vilniaus universiteto (VU) profesorius Gediminas Stepanauskas, o "Junior" (iki 60 metų) grupėje – taip pat VU profesorius Mindaugas Gedvilas.

Tarp prizininkių – O.Gustienės kolegės, LSMU profesorės Kristina Žvinienė ir Skaidra Valiukevičienė. Kitas vietas užėmė taip pat medikės – prof. Džilda Veličkienė ir prof. Irena Misevičienė.

Senjorų grupėje antrą vietą užėmė prof. Gintautas Dzemyda (VU), trečią – prof. Gediminas Trinkūnas (Fizinių ir technologijos mokslų centras, Vilnius), "Junior" grupės vicečempionas – prof. Daumantas Matulis (VU), o trečias, kaip ir pernai, – prof. Remigijus Žaliūnas (LSMU).

Puikus aikštynas, sustiprėjusi konkurencija, nenuspėjami rezultatai – viskas, ko reikia, kad galėtume sakyti: varžybos pavyko.

Konkurencija – stipresnė

Keturi turnyro dalyviai – Vincas Būda, G.Dzemyda, Minvydas Ragulskis ir R.Žaliūnas – LMA tikrieji nariai (akademikai).

"Puikus aikštynas, sustiprėjusi konkurencija, nenuspėjami rezultatai – viskas, ko reikia, kad galėtume sakyti: varžybos pavyko, – kalbėjo LSMU rektorius prof. R.Žaliūnas. – Džiugu, kad COVID-19 nenutraukė mūsų tradicijos, nors pasirengti turnyrui buvo sudėtingiau nei įprastai – norėjome daugiau pasitreniruoti."

Prof. V.Kaminskas atkreipė dėmesį į pavydėtiną kai kurių Ąžuolyno sveikatingumo centro kortuose kovojusių senjorų sportinę formą.

"Nieko tokio, kad kai kuriems iš jų – jau per septyniasdešimt. Žaidžiant tenisą svarbi ne vien smūgio jėga, greitis, bet ir sumani taktika", – svarstė pirmo "Profesorių taurės" turnyro vicečempionas, vėliau iškovojęs net septynias čempiono taures.

Šįkart specialiais prizais apdovanoti vyriausi varžybų dalyviai – prof. I.Misevičienė (LSMU) ir V.Būda (Valstybinio mokslinių tyrimų instituto Gamtos tyrimų centras).

Vyriausi turnyro dalyviai – prof. I.Misevičienė ir prof. V.Būda. (Laimučio Brundzos nuotr.)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių