Portugalijoje – kylančios lietuvių kartingo žvaigždės triumfas

  • Teksto dydis:

Po „CIK-FIA Karting Academy Trophy“ antrojo etapo varžybų Portugalijoje, Algarvės kartodrome, apdovanojimų metu buvo keliama Lietuvos vėliava, o ant prizininkų pakylos lipo mūsų šalį atstovaujantis sportininkas – vienu perspektyviausių jaunosios kartos kartingo lenktynininku tituluojamas Kasparas Vaškelis šiose lenktynėse užėmė trečią vietą.

CIK-FIA Europos čempionato trečiojo etapo varžybos ir „CIK-FIA Karting Academy Trophy“ antrojo etapo lenktynės, kuriose varžosi kylančios kartingo žvaigždės, vyko birželio 24-26 dienomis, Portimao mieste veikiančioje modernioje Algarvės lenktynių trasoje. Pietų Europos saulės įkaitintas kartodromas buvo sėkmingas lietuviui. Kaip pasakojo trylikametį sportininką į Portugaliją lydėjęs tėvas Virginijus Vaškelis, Kasparas visą lenktynių savaitgalį demonstravo užtikrintą važiavimą.

„Kvalifikacinių važiavimų metu Kasparas buvo septintas. Viename hite buvo ketvirtas, kitame – penktas. Pusfinalį pradėjo iš septintos vietos, o baigė – penktu. O finalo startas buvo neįtikėtinas – Kasparas startavo iš penktos pozicijos, tačiau jau po antro posūkio jis jau buvo pirmas ir lenktynių lyderiu išbuvo šešis ratus“, – pastebėjimais iš lenktynių dalijosi Kasparo Vaškelio tėvas.

„Komanda tikrai patenkinta Kasparo važiavimu. Jis puikiai startavo. Ir visa laiką, iki pat lenktynių finišo, demonstravo brandų važiavimą, strategiškai vertino situaciją trasoje“, – savo auklėtinio važiavimu džiaugėsi jau trečius metus K. Vaškelį treniruojantis kartingo pedagogas Tadas Vaitkevičius.

Kasparui Vaškeliui dabar yra trylika metų, tačiau pirmą kartą prie kartingo vairo jis sėdo šešerių. Dabar, pasak ekspertų, jis yra vienas iš perspektyviausių mūsų šalies kartingo lenktynininkų. Jau septynmetis jis iškovojo pirmas taures, sulaukęs dešimties metų K. Vaškelis tapo Baltijos taurės nugalėtoju „Mini“ klasėje, po metų, 2014-aisias, jis tapo Lietuvos čempionu „Open Junior“ klasėje.

Dabartiniai Kasparo Vaškelio tikslai – sėkmingi startai Europos trasose. Kaip pastebi treneris ir sportininko šeimos nariai, tai rodo nusitaikymą į pačius aukščiausius rezultatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių