Pekino olimpiada po Tokijo žaidynių atidėjimo susiduria su „ypatinga situacija“

2022-ųjų Pekino olimpiados organizatoriai paskelbė susidūrę su „ypatinga situacija“, nes atidėjus 2020-ųjų Tokijo olimpiadą tarp vasaros ir žiemos žaidynių liko tik mažiau nei šešių mėnesių pertrauka.

Tokijo vasaros olimpiadą dabar planuojama rengti nuo 2021 metų liepos 23-iosios iki rugpjūčio 8-osios. Žaidynės vieniems metams buvo atidėtos dėl koronaviruso pandemijos.

Tačiau Pekino žiemos olimpiada turi prasidėti 2022 metų vasario 4-ąją, todėl laiko periodas tarp abiejų olimpiadų neįprastai sutrumpėjo.

„Naujos Tokijo olimpiados ir parolimpinių žaidynių datos reiškia, kad susiduriame su ypatinga situacija, kai vasaros žaidynės ir žiemos žaidynės turi būti surengtos per pusmetį“, – Kinijos naujienų agentūrai „Xinhua“ sakė vienas 2022-ųjų Pekino olimpiados pareigūnas.

„Detaliai vertinsime, kaip naujos 2020-ųjų Tokijo olimpiados datos paveiks 2022 metų Pekino žaidynes, – sakė pareigūnas. – Kol kas nuodugniai bendrausime su TOK (Tarptautiniu olimpiniu komitetu) ir olimpine šeima, kad tinkamai reaguotume į situaciją ir visais atžvilgiais tęstume savo pasirengimą.“

Kinija, kur naujasis koronavirusas gruodžio mėnesį atsirado, sako, kad pasirengimas 2022-ųjų olimpiadai vyksta pagal grafiką, nors didelė šalies dalis vasario mėnesį buvo uždaryta bandant stabdyti viruso plitimą.

Pekinas taps pirmuoju miestu, surengusiu ir vasaros, ir žiemos olimpines žaidynes. Vasaros olimpiada Kinijos sostinėje vyko 2008 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių