Paskelbta Lietuvos moterų teniso rinktinės sudėtis „Billie Jean King“ taurės varžyboms

  • Teksto dydis:

Lietuvos moterų teniso rinktinės kapitonė Edita Liachovičiūtė paskelbė preliminarią komandos, birželio viduryje Vilniuje kovosiančios „Billie Jean King“ taurės varžybose, sudėtį. Tarptautinei teniso federacijai (ITF) nusiųstoje Lietuvos rinktinės paraiškoje yra įrašytos Justinos Mikulskytės, Akvilės Paražinskaitės, Ivetos Dapkutės, Klaudijos Bubelytės ir Patricijos Paukštytės pavardės.

„Šiai dienai tai yra stipriausios mūsų merginos. Su šia sudėtimi esame pajėgios kautis dėl patekimo į antrąją „Billie Jean King“ taurės varžybų grupę“, – sako E.Liachovičiūtė.

Tiesa, komandų sudėtis rinktinių kapitonės galės koreguoti iki pat varžybų pradžios.

„Todėl į rinktinės stovyklą dar kviesiu ir Emiliją Tverijonaitę. Galutinis sprendimas dėl to, kurios merginos atstovaus Lietuvai „Billie Jean King“ varžybose, bus priimtas po stovyklos“, – teigia rinktinės kapitonė.

25 metų amžiaus J.Mikulskytė šiuo metu yra aukščiausią WTA reitingą užimanti Lietuvos tenisininkė. Šioje klasifikacijoje ji yra 559-a (aukščiausias vieta karjeroje). Po sėkmingo žaidimo ITF jaunių turnyruose (42-a ITF aštuoniolikmečių reitingo vieta 2014 m.) ji išvyko į JAV, kur studijavo ir žaidė tenisą Kentukio universitete.

Tame pačiame JAV universitete J.Mikulskytės komandos drauge buvo ir metais jaunesnė A.Paražinskaitė. 2014 m. ji užėmė 19-ą ITF jaunių reitingo vietą, o aukščiausias jos pasiekimas WTA piramidėje – 621-a vieta, užimta 2015 m.

28 metų Iveta Dapkutė šiuo metu užima 988 WTA reitingo vietą, o aštuoniolikmetė Klaudija Bubelytė šioje klasifikacijoje yra 2175-a. Praėjusiais metais K.Bubelytė tapo Lietuvos teniso čempione.

Šešiolikmetės Patricija Paukštytė ir Emilija Tverijonaitė kol kas nėra iškovojusios WTA reitingo taškų. ITF U-18 klasifikacijoje P. Paukštytė užima 235-ą vietą, o E.Tverijonaitė yra 249-a.

„Billie Jean King“ taurės turnyras SEB arenoje Vilniuje vyks šių metų birželio 15-19 d. Planuojama, jog į šias varžybas atvyks beveik 400 žmonių: žaidėjų, trenerių, teisėjų, aptarnaujančio personalo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių