Pasaulio taurės varžybose J. Bernotas finišavo pakildamas per dešimt pozicijų į viršų

  • Teksto dydis:

Keturi Lietuvos olimpinių buriavimo klasių atstovai baigė pasirodymą pirmajame pasaulio taurės etape „Trofeo Princesa Sofia Mallorca“. Sėkmingiausiai šiose varžybose pasirodė olimpietis, IQFOIL burlente buriuojantis Juozas Bernotas, kuris, patekęs į auksinį laivyną per porą finalinių lenktynių dienų sugebėjo pakilti per dešimt pozicijų į viršų ir galutinėje rezultatų įskaitoje užėmė 36 poziciją tarp 136 stipriausių pasaulio IQFOIL burlentininkų.

„Man tikrai labai sėkminga buvo priešpaskutinė diena – nors tądien įvykdė tik tris iš planuotų šešių lenktynių, per jas sugebėjau pakilti visomis dešimčia pozicijų aukščiau. Tai buvo mano diena, viskas sekėsi puikiai ir, manau, jei lenktynių būtų buvę dvigubai daugiau, kaip kad buvo planuota, rezultatą taip pat būčiau galėjęs pagerinti dar dvigubai“, – pasibaigus varžyboms dalinosi J. Bernotas.

Pasak jo, dėl silpno ir itin nepastovaus vėjo visa varžybų savaitė buvo labai ilga ir varginanti.

„Buvo labai ilgos dienos. Dažnai organizatoriams pavykdavo įvykdyti tik kokias tris lenktynes, kurios mūsų klasei labai trumpos, nes greičiai dideli, tačiau ant vandens vis tiek praleisdavom keturias ar net daugiau valandų. Tekdavo laukti vėjo, lenktynės dažnai būdavo nutraukiamos arba dėl nepastovios vėjo krypties, arba dėl išankstinio konkurentų starto. O per tą laukimą nėra taip, kad sėdėtum ir ilsėtumeis – vis tiek esi visas susikoncentravęs, nuolatinėje mobilizacijoje ir pasiruošime“, – dalinosi sportininkas.

Buvo labai ilgos dienos.

Pasak jo, nors prieš varžybas jam teko susidurti su nemažais iššūkiais – žiemą daug laiko reikėjo skirti reabilitacijai po kelio operacijos, o prieš pat varžybas sulūžo jo inventorius ir vietoj treniruočių laiką teko praleisti jį remontuojant – savo pasirodymu bei pasiruošimu sportininkas jaučiasi patenkintas.

„Dabar labai aiškiai matau, kur dar darau klaidas, belieka jas taisyti ir kuo daugiau laiko leisti ant vandens. Tikiuosi, kad grįžus į Lietuvą jau ir Kauno mariose bus ledai nuėję, tad bus galima ant vandens treniruotis ir namuose“, – teigia J. Bernotas.

Taip pat IQFOIL klasėje Lietuvai atstovaujantis buriuotojas Rytis Jasiūnas galutinėje įskaitoje užėmė 52 poziciją. Puikiai startavusiam ir į auksinį laivyną 41 pozicijoje įžengusiam sportininkui paskutinės dienos finalinėse lenktynėse buvo kiek sudėtingesnės ir iškopti į aukštesnę rezultatų lentelės vietą buriuotojui šįkart nepavyko.

ILCA 6 jachtų klasėje Lietuvai atstovavusi Viktorija Andrulytė finalinių lenktynių dienas buriavo sidabriniame laivyne ir galutinėje bendrojoje įskaitoje užėmė 55 vietą tarp 107 konkurenčių.

ILCA 7 jachtų klasės atstovas Radvilas Janulionis, buriavęs bronziniame laivyne, galutinėje įskaitoje užėmė 160 vietą tarp 184 konkurentų.

Pasaulio taurės etapas „Trofeo Princesa Sofia Mallorca“ vyksta balandžio 3-8 dienomis. Šiandien dešimt aukščiausių pozicijų užimančių sportininkų kiekvienoje klasėje varžysi Medalių lenktynėse kovodami dėl prizinių vietų. Pilnus regatos rezultatus galima rasti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių