Paralimpinėse žaidynėse lietuviai riedulininkai įsižaidė – rungtyniaus pusfinalyje

Lietuvos vyrų aklųjų riedulio (golbolo) rinktinė tęsia žygį Tokijo paralimpinių žaidynių trofėjų link – vakar laimėjo ketvirtfinalio mačą.

Vėl laukia brazilai

Valdo Gecevičiaus treniruojama komanda 7:4 nugalėjo Belgijos riedulininkus ir pateko į pusfinalį.

Keturis įvarčius pelnė Genrikas Pavliukianecas, du – Nerijus Montvydas, vieną kartą pasižymėjo Justas Pažarauskas.

"Tikriausiai galima būtų apsiginti disertaciją apie tai, kaip prasidėjo šis turnyras ir kokia situacija dabar. Antai japonai, A grupės lyderiai, ketvirtfinalyje nusileido kinams, kurie, kaip ir mes, į atkrintamąsias varžybas išsikapstė paskutinę akimirką, – kalbėjo V.Gecevičius. – Po pergalės prieš amerikiečius vyrai įgijo pasitikėjimo savo jėgomis. Belgai – gerai žinomi, ne kartą žaidėme su jais, esame įveikę. Tad šįkart pergalė – pelnyta."

Rugsėjo 2-ąją dėl kelialapio į finalą mūsiškiai susikaus su jau pažįstamais brazilais, kurie vakar 9:4 palaužė turkus. Brazilijos rinktinei Lietuvos paralimpiečiai pralaimėjo B grupėje (2:11).

Kitą pusfinalio mačą žais Kinijos ir JAV riedulininkai. Kinai ketvirtfinalyje 7:4 eliminavo Japonijos ekipą, o amerikiečiai privertė kapituliuoti ukrainiečius – 5:4.

Įgijo patirties

Vakar žaidynėse debiutavusi lengvaatletė Oksana Dobrovolskaja (neįgalumo grupė F11) numetė diską 29,50 m ir užėmė aštuntą vietą.

Rugsėjo 2-ąją dėl kelialapio į paralimpiados finalą Lietuvos riedulininkai susikaus su brazilais.

"Emocijos – pačios geriausios, nes tik pradėjusi sportinį kelią jau turėjau galimybę dalyvauti paralimpiadoje. Tai labai reikšmingas atskaitos taškas. Įgijau patirties, kurios man labai reikės tolesnėje karjeroje. Tokijuje patekti į finalą buvo mano didžiausias noras", – sakė O.Dobrovolskaja.

Aukso medalį iškovojo pasaulio rekordą pagerinusi kinė Liangmin Zhang (40,83 m), sidabrą pelnė Europos rekordą pasiekusi italė Assunta Legnante (40,25 m), o bronza teko kolumbietei Yeseniai Mariai Resptrepo Munoz (36,11 m).

Šiandien 100 m plaukimo krūtine varžybose startuos Tokijo paralimpiados medalininkas Edgaras Matakas (grupė S11). Rugpjūčio 27-ąją kaunietis 50 m laisvu stiliumi finale užėmė trečią vietą.

Lietuvei – aukso medalis

Paralimpine čempione tapo Didžiajai Britanijai atstovaujanti Giedrė Rakauskaitė (grupė PR3).

Lietuvoje gimusi ir augusi irkluotoja triumfavo mišrios keturvietės su vairininku irklavimo finale. Didžiosios Britanijos įgula (rezultatas 7 min. 09,08 sek.) artimiausius varžovus amerikiečius aplenkė daugiau nei 11 sek., o bronzą pelniusius prancūzus – beveik 18 sek.

Dar trimis medaliais savo trofėjų kraitį papildė Latvijos paralimpiečiai.

Lengvaatletė Diana Dadzytė (grupė F55), tapusi disko metimo vicečempione, pelnė ieties metimo bronzą, o raitelis Rihardas Snikus (grupė GI) iškovojo antrą sidabro medalį. Be to, vyrų disko metimo varžybose trečią vietą užėmė Aigaras Apinis (grupė F52).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių