Paplūdimio tinklinio čempionato etape Vilniuje liko po aštuonias stipriausias komandas

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Vilniuje, aikštyne prie Baltojo tilto prasidėjo TOP SPORT Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato antrasis etapas.

Vilniuje nuo pat ryto iki vakaro varžėsi 15 moterų ir 31 vyrų komanda. Per pirmąją dieną jie pabaigė grupių etapą ir sužaidė pirmąjį atkrintamųjų varžybų ratą.

Vyrų turnyre ketvirtfinalį užtikrintai pasiekė favoritai – Linas Petravičius ir Gilbertas Kerpė. Jų varžovais kovoje dėl vietos pusfinalyje bus Europos jaunimo čempionate ketvirti likę Karolis Palubinskas ir Mantas Donėla.

Solidžiai pirmąją dieną atrodė ir kita į aukščiausias vietas nusitaikiusi pora – Tomas Staševičius ir Emilis Bartkus. Jie dar nepralaimėjo nei vieno seto ir ketvirtfinalyje susitiks su Ignu Šlaustu bei Girvydu Rimeika.

Kitas ketvirtfinalio poras sudarys Donatas Pašvenskas ir Deimantas Jarmavičius – Laurynas Pečiukonis ir Mantas Pečiukonis bei Albertas Tomaševičius ir Andžejus Savostenokas – Paulius Vielys ir Jonas Skukauskas.

Kvalifikacijos nepavyko įveikti vienam geriausių Lietuvos salės tinklininkų Arvydui Mišeikiui poroje su Gediminu Guntarskiu.

Moterų turnyre taip pat nusimato daug intriguojančių akistatų jau ketvirtfinalyje. Po grupių etapo jau pirmajame atkrintamųjų varžybų rate netrūko atkaklių rungtynių. Štai Ariana Rudkovskaja ir Augustė Petrauskaitė tik po trijų setų kovos 2-1 (13:21, 21:17, 15:10) palaužė Aušrinės Kulvičiūtės ir Svetlanos Bekiš-Šturo duetą.

A. Rudkovskaja ir A. Petrauskaitė ketvirtfinalyje kausis su lietuvės LIubov Zobninos ir mūsų šalyje apsistojusios ukrainietės Veronikos Žukovos pora.

Sėkmingai varžybas pradėjusios žinomos Lietuvos tinklininkės Monika Šalkutė ir Rugilė Grudzinskaitė dėl vietos pusfinalyje žais su Agile Astapovičiūte bei Silvija Kaminskaite. Pagal LTF reitingą pirmą skirstymą turnyre turinčios Evelina Matiukaitė ir Karolina Šantarytė kovos su Kristina Majauskaitei-Adomavičiene ir Paulina Levickyte.

Intriguojanti turėtų būti ir dar viena ketvirtfinalio pora, kurioje viena prieš kitą žais Europos universitetų žaidynėse bronzos medalius iškovojusios Jekaterina Kovalskaja ir Dominyka Naudužaitė. Pirmosios partnerė Vilniuje yra Ieva Vasiliauskaitė, o antrosios – Julija Smilgaitė.

Ketvirtfinalių pradžia sekmadienį numatoma 10 val., pusfinalių – apie 12 val. Didysis moterų finalas planuojamas 15 val., vyrų – 16 val.

Finaliniame etape rugpjūčio 6–7 dienomis dėl Lietuvos čempionų vardų tame pačiame aikštyne prie Baltojo tilto grumsis po 16 porų. Pagrindinėse varžybose vietas užsitikrins 4 komandos su didžiausiu FIVB reitingu, 8 poros su didžiausiu LTF reitingu po dviejų etapų, o dėl likusių 4 vietų dvejetai kovos atrankoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Be sporto

Be sporto portretas
Puikus genai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių