A. Palšytė tapo Europos čempione

  • Teksto dydis:

Didžiausia pastarųjų metų Lietuvos lengvosios atletikos viltis Airinė Palšytė šeštadienio vakarą Serbijos sostinėje Belgrade iškovojo Europos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionato auksą. Maža to, jau tapusi čempione, sportininkė sėkmingai šturmavo ir Lietuvos rekordą – 2,01 m.

A.Palšytė užtikrintai pirmuoju mėginimu įveikė pradinį 1,80 m aukštį.

Su šia užduotimi puikiai susitvarkė ir kitos šešios finalo dalyvės, o olimpinė čempionė ispanė Ruth Beitia pirmą aukštį praleido.

Lengvai lietuvei pavyko peršokti ir 1,85 m. Tą patį pavyko padaryti ir visoms kitoms finalo dalyvėms.

1,89 m – taip pat iš pirmo karto! Kaip ir 1,92 m. Pirmaisiais mėginimais visus aukščius taip pat įveikė tik ukrainietė Oksana Okuneva ir R.Beitia.

Labai užtikrintai A.Palšytė įveikė ir 1,94 m – pirmoji ir visų dalyvių. Vienintelė kita sportininkė, kuriai pavyko padaryti tą patį – olimpinė čempionė. Tik trečiuoju mėginimu tai pavyko padaryti savo asmeninį rekordą pagerinusiai devyniolikmetei ukrainietei Julijai Levčenko.

Po šio aukščio lietuvė užsitikrino mažiausiai bronzos medalį, kadangi daugiau nei viena sportininkė 1,94 m neįveikė.

Tačiau Airinė šeštadienį buvo nuostabi. Nors kartelė ir suvirpėjo, 1,96 m vėl buvo įveikta pirmuoju bandymu. O štai R.Beitia nei pirmasis, nei antrasis nei trečiasis bandymai nebuvo sėkimingi.

Lietuvė pirmą kartą karjeroje tapo Europos čempione. Sidabras atiteko olimpinei čempionei R.Beitia, bronza – ukrainietei J.Levčenko.

Jau tapusi čempione, A.Palšytė bandė šturmuoti ir savo asmeninį bei Lietuvos rekordą (2,01 m). Tai mūsiškei pavyko padaryti antruoju bandymu.

Pasveikino prezidentė

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Europos uždarų patalpų pirmenybėse aukso medalį iškovojusią šuolininkę į aukštį Airinę Palšytę.

Pasak prezidentės, šis medalis – garbingas meistriškumo ir nuoseklių treniruočių įvertinimas. Tai svarus tarptautinis pripažinimas pačiai sportininkei ir kartu garbė, įkvėpimas bei pergalių džiaugsmas visai Lietuvai.

Valstybės vadovė palinkėjo A. Palšytei pačios didžiausios sėkmės ir išsipildančių lūkesčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saunuole

Saunuole portretas
Sveikiname! Valio valio ir lietuviskas valioooooooo!

Bravo mergaitei

Bravo mergaitei portretas
.....

Rimas

Rimas portretas
Saunuole Airine!!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių