Paaiškėjo Lietuvos jaunųjų tinklininkių varžovės Europos čempionato atrankoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos jaunių (iki 16 metų) merginų tinklinio rinktinė sužinojo savo varžoves antrajame Europos čempionato atrankos etape. Jolitos Kontvainienės treniruojamos tinklininkės žais D grupėje kartu su Lenkijos, Nyderlandų ir Prancūzijos komandomis. D grupės turnyras vyks gegužės 7-9 dienomis Lenkijoje.

„Pamatę grupę, tikrai neapsidžiaugėme. Tai tikrai viena iš stipresnių grupių. Su lenkėmis žaidėme pirmajame Europos čempionato atrankos etape – EEVZA čempionate. Jos yra labai stiprios varžovės, demonstruojančios brandų žaidimą, o tinklininkės yra labai gerų duomenų. Apie olandes ir prancūzes šiuo metu ieškome vaizdo medžiagos, bet aišku, kad tai bus aukšto lygio žaidėjos su geromis tinklinio tradicijomis, būdingomis Vakarų Europai. Jau susilaukėme įvairaus pobūdžio žinučių – daugumoje žmonės supranta, kad mūsų pogrupis labai sunkus“, – kalbėjo J.Kontvainienė.

Kelialapį į antrąjį Europos čempionato atrankos etapą Lietuvos rinktinė pelnė užimdama šeštąją vietą Daugpilyje (Latvija) vykusiame pirmajame atrankos etape – Rytų Europos zoninės tinklinio asociacijos (EEVZA) čempionate.

Į Europos čempionatą pateks penkių antrojo atrankos etapo grupių nugalėtojos ir viena geriausia antrąją vietą užimsianti ekipa.

J.Kontvainienė prisipažįsta, kad pasiruošimas artėjančiam turnyrui yra sudėtingas, bet žaidėjoms tai bus puiki patirtis bei postūmis spartesniam tobulėjimui.

„Pasiruošimas nėra lengvas, galimybes visoms susitikti turėsime tik savaitgaliais. Dabar, atnaujinus įvairaus amžiaus grupių Lietuvos čempionatams, žaidėjos kiekviena savaitgalį atstovauja savo miestų ir mokyklų komandoms. Dabar yra mokinių atostogos, tai esame susirinkę į stovyklėlę, kurioje bandome tris žaidėjas naujose pozicijose bei vieną naują žaidėją iš Panevėžio, kuri Daugpilyje nežaidė, bet dabar yra padariusi nemažą pažangą. Kol kas sekasi neblogi, tiesiog reikia laiko pakeitimams įsisavinti. Žinoma, labiausiai trūksta buvimo kartu bei draugiškų rungtynių“, – mintimis dalinosi J.Kontvainienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių