Olimpinę dieną bėgdami švęs ir žinomi žmonės, iniciatyvą palaiko pirmoji šalies ponia

  • Teksto dydis:

Ąžuolas pratęsė savo misiją – LTeam talismano kvietimą priėmė ir prie virtualaus Olimpinės dienos bėgimo prisijungti nusprendė žinomi sporto bei pramogų pasaulio atstovai, o šią Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) iniciatyvą palaiko ir pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė.

Pastaraisiais metais Olimpinė diena buvo tapusi ne tik tradicine, bet ir didžiausia Lietuvoje sporto švente visai šeimai. 31-ąjį kartą LTOK organizuojamas renginys birželio 13 dieną turėjo vykti Vilniuje, tačiau visus planus sujaukė pasaulį sukausčiusi pandemija ir karantinas.

Vis tik buvo nuspręsta Tarptautinę olimpinę dieną paminėti ir nesulaužyti bent vienos tradicijos – vyks virtualus lietuviškos olimpinės mylios bėgimas. Ši distancija sudaro 1988 metrus, simbolizuojančius LTOK atkūrimo datą, ir yra neatsiejama Lietuvoje organizuojamo Olimpinės dienos renginio dalis.

Siekdami savo pavyzdžiu potraukiu sportui užkrėsti ir daugiau žmonių, virtualiame bėgime dalyvauti nusprendė ir žinomi Lietuvos žmonės.

„Sąžiningai kalbant, man bėgimas niekada nebuvo pati smagiausia treniruočių dalis, kada reikėdavo bėgti ilgas ar ilgesnes distancijas. Bet baigus karjerą bėgimą atradau iš naujo ir pajutau, kad savo malonumui kartais yra tikrai smagu pabėgioti, – pasakoja buvęs Lietuvos krepšinio rinktinės treneris ir 2000 metų Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzos medalio savininkas Dainius Adomaitis.

– Man malonumas bėgti gamtoje, ypač Vilniuje, nes netoli namų yra regioninis parkas, labai graži gamta, vaizdai gražūs. Žodyje malonumas ir yra visa aplinka, kurioje tu bėgi. Svarbiausia, kad niekas tavęs negina, bėgi kokiu pats tempu nori.“.

Treneris lietuvišką olimpinę mylią ketina nubėgti savo tėviškėje, Šakių rajone, o kompaniją jam palaikyti pasiryžo visa šeima – žmona Vita ir dukros Urtė, Viltė bei Eleonora.

„Visa šeima sportuojame dažnai, bet kartu bėgsime pirmą kartą. Bet taip yra dar maloniau, nes darant visai šeimai kartu, suaugęs rodo pavyzdį vaikams, o jiems smagu, kad gali visą tai daryti kartu. Manau, kad bėgimas prisidės prie šeimos vienijimo, bendros veiklos kūrimo“, – pabrėžia D. Adomaitis.

Kaip ir krepšinio trenerio, taip ir kito būsimo Olimpinės dienos dalyvio pažintis su bėgimu prasidėjo dar vaikystėje. Meilę šiam sportui TV laidų vedėjas Mindaugas Rainys jautė jau daug metų, tačiau tik neseniai atrado tikrąją bėgimo vertę.

„Tikrasis bėgiojimas prasidėjo prieš penkerius metus – 5 km, 10 km, 20 km, kol galiausiai nubėgau maratoną. Bėgiojimas yra tam tikra priklausomybė – kai nulauži sunkumo kodą, atsidaro malonumo fazė ir iš jos išeiti yra labai sunku, – pasakoja Mindaugas.

– Bėgiodamas klausausi tinklalaidžių arba muzikos, bet paskutiniu metu renkuosi tinklalaides. Beje, klausausi filosofinių tinklalaidžių, kas atrodytų nėra motyvacijai skirtas turinys, bet man tai padeda nubėgti toliau, nes ausyse skambantis įdomus turinys atitraukia dėmesį nuo nuovargio.

Kartais bėgioju tyloje, tad tokiu atveju užsiimu darbu galvoje – minčių dėliojimu, kūryba. Ne vienas TV klipas ar laida gimė bėgant, tad man bėgimas yra procesas, kurio metu galiu kitaip pasižiūrėti į darbinę veiklą, kurti, o kartais tiesiog pailsėti.“

„Man labai smagus dalykas yra tylioji bendruomenė – nors bėgu vienas, sutikdamas kitą bėgiką visada pakeliu ranką – tai ne tik pasisveikinimas, bet ir žinojimas, kad mes priklausome bėgikų bendruomenei. Bėgikų-mėgėjų bendruomenei“, – šypsodamasis prideda M. Rainys.

Tiek bėgimas, tiek sportas nė kiek nesvetimas ir muzikos atlikėjui Gabrieliui Vageliui, kuris Ąžuolo kvietimą Olimpinę dieną paminėti bėgant priėmė kartu su savo broliu Osvaldu.

„Stengiuosi bent kartą per savaitę išbėgti, taip pat lankau intervalines treniruotes. Sportas turėtų užimti bent kažkokią dalį kiekvieno gyvenime, tik reikia atrasti sau patinkamą užsiėmimą, kad nebūtų progos ieškoti pasiteisinimų“, – akcentuoja Gabrielius.

Be jo ir jau anksčiau paminėtų asmenų lietuvišką olimpinę mylią įveikti panoro ir „G&G Sindikato“ lyderis Gabrielius Liaudinskas-Svaras, Eurolygoje teisėjaujantis Gytis Vilius bei profesionalus golfo žaidėjas Juozapas Budrikis.

Prie jų birželio 23 dieną virtualiai prisidės ir būrys LTeam sportininkų, taip pat – viso pasaulio lietuviai, kurie išreiškė didžiulį susidomėjimą būti šio virtualaus bėgimo dalimi. Jau dabar yra žinoma, kad 1988 metrus nubėgti ketina JAV, Australijos, Norvegijos, Ispanijos, Anglijos, Airijos, Belgijos, Kipro, Vokietijos, Italijos, Šveicarijos ir Taivano lietuviai.

„Šis bėgimas – tai visuotinis prisipažinimas meilėje sportui ir judėjimo džiaugsmui. Todėl be galo smagu matyti tokį didelį susidomėjimą Olimpinės dienos bėgimu ir džiugu, kad prie dalyvių prisijungę profesionalūs sportininkai ir autoritetus savo sferose turintys žmonės rodo tinkamą pavyzdį visuomenei“, – sako iniciatyvą palaikanti pirmoji šalies ponia D. Nausėdienė.

Kiekvienas šio nemokamo bėgimo dalyvis, įveikęs distanciją, tai užfiksavęs bėgimo programėle ir rezultatu su grotažyme #OlimpinėDiena2020 pasidalinęs socialiniuose tinkluose – dar gaus ir dovanų: vieną iš 15 000 organizatorių paruoštų prizų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TA ŠALIES PONIA

TA ŠALIES PONIA  portretas
Galėtu ir pakentėti neprisidėjus ....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių