Nepaisant Lietuvos pozicijos, turnyre Vilniuje dalyvaus rusų ir baltarusių tenisininkai

  • Teksto dydis:

Lietuvai pasisakant prieš rusų ir baltarusių dalyvavimą Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, Vilniuje turnyre varžys tenisininkai iš šių šalių, pirmadienį pranešė LRT radijas.

Profesionalų teniso turnyre „Vitas Gerulaitis Cup“ varžysis du baltarusiai ir rusas.

Lietuvos teniso sąjungos vadovas Ramūnas Grušas sako, kad pagal Tarptautinės teniso federacijos taisykles patys organizatoriai negali išbraukti sportininkų iš dalyvių sąrašo, tačiau sprendimus gali priimti šalies valdžia.

„Mes negalime teoriškai ar fiziškai uždrausti jiems registruotis į tą turnyrą ir atvažiuoti, jeigu jiems yra leidžiama kirsti mūsų šalies sieną. Mes mielai sutiktume, kad jiems būtų uždrausta, bet šiandien jie patenka į mūsų šalį ir žaidžia ten, kur jie gali žaisti. ATP turas yra palikęs galimybę šių šalių tenisininkams žaisti po neutralia vėliava, tai vyksta visame pasaulyje“, – aiškino R. Grušas.

Švietimo viceministras viceministras Linas Obcarskas sako nežinojęs, kad šią savaitę Lietuvoje rengiamame teniso turnyre užsiregistravo žaisti sportininkai iš Rusijos ir Baltarusijos. Tuo metu parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen mano, kad šie į turnyrą užsiregistravę sportininkai Lietuvoje turėtų būti paskelbti nepageidaujamais.

„Vienas iš griežčiausių būdų yra kreiptis į Užsienio reikalų ministeriją ir svarstyti galimybę vieną ar kitą sportininką neįsileisti paskelbiant jį nepageidaujamu“, – sakė ji.

Už sportą atsakingi Baltijos šalių ir Lenkijos ministrai praėjusią savaitę nusprendė kreiptis į tarptautines sporto šakų federacijas ir Tarptautinį olimpinį komitetą, reikalaudami neįsileisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkų į tarptautines varžybas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sportas

sportas portretas
ne ''leopardai'' ............ sportas priartina taiką

skiep

skiep portretas
Gabrieliaus kontora isdave vizas tai ir dalyvaus.Gabrielius vienaip kalb,bet daro atvirksciai.Sake,kad neileisim rusu o nuo karo pradzios 17 tukst. rusu gavo leidima gyvent Lietuvoj.Belarusu apie 50 tukst. gavo tokius leidimus.

Anonimas

Anonimas portretas
skystablauzdžiai
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių