Nemunas ties Vilijampole vienai dienai virto tikra lenktynių trasa

  • Teksto dydis:

Tradicinės lenktynės „Kaunas Jet 2024“ jau penktus metus iš eilės paskelbė Lietuvos vandens motociklų sporto sezono pradžią. Savaitgalį Nemune ties Kauno keleivine prieplauka sulaukta rekordinio dalyvių aktyvumo: slalomo ir enduro rungtyse jėgas išbandė daugiau kaip pusšimtis patyrusių sportininkų ir pradedančiųjų.

Stipri upės srovė ir čia pat esanti būsimo naujojo tilto statybų aikštelė šįkart varžybas padarė unikaliomis. Sportininkai savo pasirodymu priminė, kad laivyba Nemune su kiekvienais ketais vis labiau atsigauna. 

„Esame laimingi ir dėkingi, kad metai iš metų Kaunas svetingai priima mūsų sportininkus. Stipri partnerystė su miestu ir kitais renginio rėmėjais leidžia padaryti ne eilines varžybas, o tikrą vandens motociklų šventę. Kol vieni žiūrovai šypsojosi ir plojo, kiti kauniečiai pasinaudojo galimybe sėsdami ant vandens motociklų slalomo lenktynėse. Kai kam tai buvo akivaizdžiai pirmas – įspūdžių tikriausiai išliks ilgam“, – po finišo dalijosi renginio organizatorius Mindaugas Mačiulaitis.

Organizatorių nuotr.

Slalome tarp galingiausiųjų Runabout GP1 klasėje triumfavo daugkartinis šalies čempionas Egidijus Kirilevičius (#18). GP2 – Mindaugas Jačiauskas (#73). 

Organizatorių nuotr.

Ambicijas varžytis tarp profesionalų pademonstravo ir Runabout Novice klasėje nugalėjo Andrej Tomaševskij (#7). 

Organizatorių nuotr.

Spark mėgėjų kategorijoje greičiausią rato įveikimo laiką užfiksavo Paulius Savickas, o tarp Spark moterų nepralenkiama buvo Vidmantė Agota Jakučionienė. Spark jaunių gretose tarp jaunųjų talentų savo pranašumą įrodė Karo Puzelevič.

Organizatorių nuotr.

Dar atkaklesnė kova užvirė enduro disciplinoje. Žiūrovų dėmesį prikausčiusios lenktynės kiekvienoje iš klasių truko po daugiau kaip pusę valandos ir iš dalyvių pareikalavo nemažai jėgų bei ištvermės. Tad čia prie starto linijos rikiavosi patirties jau turintys sportininkai.

Organizatorių nuotr.

Prieš savaitę 14-ąjį gimtadienį atšventusi Emilija Jakučionytė (#17) ta proga sau pasidovanojo pergalę Runabout GP4 Ladies klasėje. Tarp vaikinų Runabout GP4 varžovams vilčių nepaliko kitas jaunių atstovas – irgi keturiolikmetis Dovydas Kutra (#9).

Organizatorių nuotr.

Vadinamąją retro kategorijos techniką pilotuojančių sportininkų rikiuotėje (Runabout GP3) nuo pat starto iki finišo linijos lyderio poziciją ištvermingai saugojo ir pergalę nuskynė Arūnas Jarmalavičius (#22).

Organizatorių nuotr.

Greičiausių ir galingiausių „bombų“ klasėje (Runabout GP2) savo patirtį ir meistriškumą įrodė Egidijus Kirilevičius (#18). Tuo metu tarp „kandidatų į profesionalus“ (Runabout Novice) pranašumą prieš varžovus užtikrintai demonstravo Andrej Tomaševskij (#7).

Organizatorių nuotr.

„Sezonas startavo! Šiemet oficialių lenktynių geografija drieksis per visą Lietuvą ir sieks Birštoną, Alytų, Elektrėnus, Zarasus, Kupiškį ir galiausiai finišuos Kauno mariose. Tikimės, kad po tokios geros įžangos su „Kaunas Jet“ varžybomis dalyvių gretos šiemet bus dar gausesnės ir pritrauks vis daugiau žiūrovų“, – kalbėjo Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos prezidentas Tomas Gurkšnys.

Organizatorių nuotr.

Pirmasis Lietuvos Aquacross ir slalomo čempionatų etapas birželio 8–9 dienomis įvyks Nemune ties Birštonu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

slykstus dvigubi standartai

slykstus dvigubi standartai portretas
kai pvz.sunims triuksmas tai blogis o vandens gyvumas tai labai gerai.

Algyrdas

Algyrdas  portretas
Labai noreciau kad ties Daugirdo gtv amfiteatru vyktu varzybos ,prasau
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių