Naująja „Kauno maratono“ klubo nare tapo olimpietė V. Žūsinaitė

  • Teksto dydis:

Šią vasarą pirmą kartą olimpinėje maratono distancijoje Rio de Žaneire (Brazilija) debiutavusi ir 38-a tarp 157 dalyvių atbėgusi Vaida Žūsinaitė prisijungė prie „Kauno maratono“ klubo.

Šiam klubui jau priklauso kartu olimpiadoje bėgusi Rasa Drazdauskaitė bei vyrų garbę gynęs Remigijus Kančys ir jų trenerė, olimpietė Inga Juodeškienė.

„Šis klubas manę žavėjo savo vieningumu ir komandine dvasia dar nuo jo įsteigimo. Klubo nariai visada besišypsantys, draugiški ir savo pozityvumu užkrečiantys kitus. Kai gavau pasiūlymą prisijungti ilgai negalvojau. Visgi gerai sutariu tiek su Rasa, tiek su Remigijumi. Kartu teko treniruotis stovyklose.

Pažįstu ir daugiau šio klubo mėgėjų ir profesionalų“, - apie sprendimą pasakojo V. Žūsinaitė.

Prie naujo klubo besijungianti sportininkė tikina, kad didelių pokyčių gyvenime tai neatneš. Pagrindinė treniruočių vieta ir toliau išliks Vilnius. Čia treniruojasi ir klubo narė Monika Vilčinskaitė.

Ketvirtus metus gyvuojantis „Kauno maratono klubas“ vienija apie 30 profesionalių lengvaatlečių ir apie 60 bėgimo mėgėjų. Tarp profesionalų yra ir olimpinius normatyvus įvykdžiusios, bet į laimingųjų trejetą nepatekusios Monika Juodeškaitė bei Remalda Kergytė. Klubui priklauso ir Lietuvos maratono čempionas Aurimas Skinulis.

„Mums smagu, kad prie klubo jungiasi vis daugiau profesionalių, olimpinio lygio sportininkų. Jie tampa ir puikiu pavyzdžiu mūsų jauniesiems nariams, suteikia daugiau motyvacijos ir taip reikiamos pagalbos treniruojantis. Tokia sportininkė, kaip Vaida, tikrai stipriai prisidės prie klubo bendro lygio. Klubo šaknys yra ilgųjų nuotolių bėgikai. Čia klubas ir jo nariai turi daug žinių ir patirties, kuria gali pasidalinti. Šie profesionalai padės ir siekti mūsų tikslo, padėti sportininkams, ypač jauniesiems susitelkti į sportą ir tęsti šią karjerą po mokyklos, universiteto baigimo“, - pasakojo „Kauno maratono klubo“ vadovas Algirdas Pukis.

„Priklausyti klubui reiškia puoselėti bendrą idėją, siekti bendrų tikslų. Klubas tai komanda, kur jautiesi saugesnis, jauti didesnį palaikymą. Tai motyvuoja siekti aukštumų ne tik dėl savęs, bet ir dėl klubo, dėl tų, kurie tiki ir palaiko. Čia taip pat tinka posakis - vienas lauke ne karys. „Kauno maratono klubas“ yra vienas iš nedaugelio Lietuvoje, kuris taip pat labai stengiasi dėl savo sportininkų“, - pasakojo 28-erių sportininkė.

V. Žūsinaitė tikina, kad įstojusi į klubą dažniau dalyvaus ir jo rengiamuose masiniuose bėgimuose Lietuvoje. Artimiausias startas – spalio 2 dieną vyksiantis „Pink Run su BENU“ rožinio kaspino paramos bėgimas.

„Šiuo metu atostogauju ir varžyboms rimtai nesiruošiu, bet sudalyvauti ne dėl rezultato tikrai planuoju“, - pasakojo V. Žūsinaitė.

Lengvosios atletikos „Kauno maratono klubui“ taip pat priklauso ir kitų sporto šakų atletai. Ieties metikės Liveta Jasiūnaitė ir Indrė Jakubaitytė, sprinteriai Eva Misiūnaitė, Rokas Pacevičius ir kiti ant Lietuvoje ir pasaulyje vykstančių varžybų nugalėtojų pakylos lipantys sportininkai.

Kartu su sportininkais ir mėgėjais klubas organizuoja tradiciniais tapusius „Kauno maratono“, „Pink Run su BENU“, „Naktinį Urmo bėgimą“ bei kitus renginius ar akcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių