Muzikantas T. Sinickis: genetiškai lietuviai yra tinkami regbiui

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų regbio rinktinė savaitgalį baigė savo istorinį žygį Europos čempionato „Trophy“ diviziono turnyre.

Pirmą sykį antrajame pagal pajėgumą Europos čempionato divizione rungtyniavę lietuviai iškovojo vieną pergalę, patyrė keturias nesėkmes ir išsaugojo vietą šiame divizione.

Paskutinėse rungtynėse Panevėžyje lietuviai 3:50 nusileido „Trophy“ turnyro vicečempionei Nyderlandų komandai. Prieš tai šiame cikle lietuviai nugalėjo čekus, bet pralaimėjo Lenkijai, Šveicarijai ir buvusiai Europos čempionei Portugalijai.

„Pradėję žaisti šiame divizione pamatėme, kad tai jau kitas lygis. Viskas vyksta daug greičiau, žaidėjai fiziškai stipresni, daugiau taktikos. Bet, nors kai kurias rungtynes pralaimėjome dideliu skirtumu, kai kurias mažesniu, supratome, jog galime čia žaisti ir išlikti šiame divizione“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės narys Paulius Strigūnas.

Nors paskutinės rungtynės lietuviams ir olandams jau nieko nelėmė, jų likimas praktiškai buvo nuspręstas dar prieš rungtynes. Net 16 pagrindinės sudėties žaidėjų negalėjo padėti Lietuvai, nes su regbio-7 rinktine ruošiasi kovoti dėl patekimo į Europos elitą. Dėl to pasipriešinti pajėgiai Nyderlandų komandai buvo sudėtinga.

„Tai buvo didelis išbandymas mūsų komandai. Kai sužinojau, kad neturėsime regbio-7 rinktinės žaidėjų, buvo liūdna, bet tuo pačiu tai buvo didelis iššūkis ir naujos galimybės tiek man, tiek naujokams. Kai kurie vyrukai pamatė, ko reikia šiame lygyje ir ateityje mums dar labiau padės. Viskas ateina su patirtimi. Kitais metais mūsų tikslai bus panašūs. Mes dar nesame tokio lygio, kad prilygtume stipriausioms komandoms. Galime galvoti apie dvi ar tris pergales, bet svarbiausia yra toliau visiems augti“, – teigė Lietuvos rinktinės treneris iš PAR Ntando Manyosha.

Treneriui antrino ir P. Strigūnas: „Manau, kad rungtynės būtų buvę visai kitokios. Turėjome daug jaunimo, kuris kartu nėra žaidęs. Su pagrindine sudėtimi mažų mažiausiai būtume su Nyderlandais sužaidę lygiai. O mūsų jaunimo pasirodymą vertinu labai gerai. Pats pamenu, koks būna jaudulys, kai debiutuoji. Jis daro savo, bet vyrai kovėsi kaip lygūs su lygiais. Jokių priekaištų“.

Rungtynėse Panevėžyje apsilankė ir žinomas muzikantas, publicistas, humoristas Tomas Sinickis. Jis prisipažino, kad regbiu domisi jau seniai, o Lietuvos rinktinę nuolat stengiasi palaikyti gyvai stadione.

„Regbio rungtynėse esu šeštą ar septintą kartą. Tik žiūrovų mažokai, bet futbolui jau nenusileidžia, – šypsojosi T. Sinickis. – Kadangi pats esu mažiukas, tai gyvenime neturėjau progos žaisti regbį, bet tas uždraustas ir nepasiekiamas vaisius visą laiką atrodo skaniausias“.

T. Sinickis pabrėžė, kad jį žavi regbio specifika ir mano, kad lietuviai sutverti šiam sportui.

„Regbis – labai dinamiškas sportas. Nepasakyčiau, kad tai yra vien tik kietas, vyriškas sportas. Čia yra daug technikos ir jei esi protingas aikštėje, galima daug ką pasiekti. Iš šono gali atrodyti, kad tai grubus sportas, bet iš tiesų taip nėra. Čia kaip ir bokse – kol nepradedi tuo užsiimti, tol atrodo, kad tai tik muštynės, bet iš tikro visas susideda iš ilgo pasiruošimo ir sunkaus darbo. Kaip tauta, lietuviai genetiškai turėtų sėkmingai žaisti regbį. Esame greiti ir stiprūs, todėl regbis turėtų augti“, – kalbėjo T. Sinickis.

Paklaustas, ar neplanuoja sukurti dainos regbiui, atlikėjas prisipažino, kad muzika šiuo metu nėra jo pagrindinė veikla. 

„Dabar apie nieką dainų nebūna iš manęs, – nusijuokė T. Sinickis. – Linkiu visiems palaikyti visas rinktines, o regbio – ypatingai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VIRGINIJA

VIRGINIJA portretas
NU CIA TAI MUZIKANTAS GAIDZIO BALSU,PONAS SINICKI,VARYK I KAIMA KOLUKIECIU IS MIEGO KELT,SU TOKIU BALSU TIK KAIME KARJERA PADARYSI...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių