M. Špokas Sporto agentūros strategiją žada iki metų pabaigos, iššūkis – nauji darbuotojai

Vasarą įsteigtos Nacionalinės sporto agentūros (NSA) vadovas Mindaugas Špokas organizacijos strategiją žada pristatyti iki metų pabaigos, jis taip pat pripažįsta, kad šiuo metu vienas didžiausių iššūkių – naujų darbuotojų pritraukimas.

Šiuo metu įstaigoje yra 34 etatai, iš jų kol kas užpildyta – 14.

„Tikslas – sausio ar vasario mėnesį turėti pilną komandą, bet pilną profesionalų komandą. Kai kur kažkas gal mūsų lūkesčių netenkina, tai norisi tą komandą susidėlioti ne skubomis“, – žurnalistams pirmadienį sakė M. Špokas agentūros pristatymo renginyje.

Jis taip pat pabrėžė, kad iššūkių kelia ir griežti valstybės tarnybos konkursų reikalavimai.

„Čia – ne privati bendrovė. (...) Užtrunka ir procesai“, – kalbėjo NSA vadovas, pridūręs, kad maždaug pusė etatų yra valstybės tarnautojų.

Anot jo, pirmieji darbai yra „gaisrų gesinimas“, tačiau organizacijos strategiją tikimasi pristatyti iki metų pabaigos.

„Noras būtų iki naujų metų išeiti su pristatymu“, – sakė M. Špokas.

Pasak jo, kurios dvi strategijos: trumpalaikė – iki Paryžiaus olimpinių žaidynių, ilgalaikė – po jų.

Pirmieji darbuotojai – skyrių vadovai

NSA įgyvendins valstybės sporto politiką aukšto meistriškumo sporto ir fizinio aktyvumo srityse, čia bus sutelktos ir visos sporto finansavimo funkcijos, vienodas dėmesys bus skiriamas olimpiniam ir paralimpiniam sportui, visuomenės fiziniam aktyvumui.

Vieni pirmųjų darbuotojų – penki NSA skyrių vadovai, jie toliau burs savo komandas.

Aukšto meistriškumo sporto skyriui vadovaus ilgametę patirtį švietimo srityje, koordinuojant studijų programas ir plėtojant sporto vadybos mokslą sukaupęs Andrius Brusokas.

Svarbiausia – atvirumas, efektyvumas, greitis ir kokybiška paslauga sportininkams ir federacijoms.

Sporto organizacijoms tobulinti veiklą padėsiančiam Kompetencijų centrui vadovaus Vilma Čingienė, Infrastruktūros skyriui – Rimantas Šerkšnas, Bendrųjų reikalų skyriui – keturių olimpinių žaidynių dalyvis Marius Žiūkas.

Fizinio aktyvumo skyriui laikinai vadovaus Mindaugas Damijonaitis.

„Vienas dalykas – laimėti konkursą, kitas – dirbti. Tu sveri dalykus, ką tu gauni, ką tu gausi ir kokios bus atsakomybės. Tikimės, kad su Mindaugu viskas bus gerai. (...) Jis – giluminis žmogus, norime tokį išlaikyti komandoje“, – sakė NSA vadovas.

Tikisi lankstumo

Renginyje dalyvavusi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigė, kad agentūrai keliami keturi pagrindiniai tikslai: NSA turi prisidėti prie sporto politikos formavimo, teikti pagalbą sportininkams per federacijas, jas stiprinti, užtikrinti medicininę pagalbą, tinkamą infrastruktūrą bei didinti fizinį aktyvumą šalyje.

„Tikiuosi, kad agentūra bus lanksti, greita ir teikianti kokybiškas paslaugas. Tikiuosi, kad tai nebus biurokratinė organizacija, kuri tik žiūrės procedūrų ir taisyklių“, – sakė ministrė.

„Svarbiausia – atvirumas, efektyvumas, greitis ir kokybiška paslauga sportininkams ir federacijoms“, – pridūrė ji.

J. Šiugždinienė pabrėžė, kad iš agentūros taip pat tikisi skaidrumo.

NSA iš ministerijos jau perėmė valstybės stipendijų administravimą, premijų, rentų skyrimą, vėliau šiais metais ji planuoja skelbti fizinio aktyvumo projektų ir programų konkursus.

Nuo 2023 metų agentūra administruos didžiąją dalį aukšto meistriškumo sporto, fizinio aktyvumo ir sporto infrastruktūros lėšų – apie 60 mln. sportui skiriamų metinių lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių