LTOK kreipėsi į federacijas dėl Ukrainos sportininkų dalyvavimo varžybose

  • Teksto dydis:

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomojo komiteto nariai ketvirtadienį oficialiai kreipėsi į Lietuvos sporto federacijas, klubus, sporto centrus ir kitas organizacijas kviesdami padėti Ukrainos sportininkams Lietuvoje sportuoti bei dalyvauti varžybose.

„Mūsų visų palaikymas Ukrainai šiuo metu yra ypatingai svarbus, todėl džiaugiuosi, kad Vykdomojo komiteto nariams kilo ši iniciatyva. Manome, kad Ukrainos sportininkų dalyvavimas varžybose Lietuvoje padės ne tik jiems lengviau integruotis, palaikyti sportinę formą, bet ir mūsų atletams sudarys motyvuojančios konkurencijos“, – sakė olimpinė čempionė, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Sprendimas kreiptis į sporto organizacijas priimtas trečiadienį vykusio LTOK Vykdomojo komiteto posėdžio metu, kai buvo svarstomi pagalbos Lietuvoje esantiems Ukrainos sportininkams būdai.

Kartu su augančiu karo pabėgėlių iš Ukrainos srautu, Lietuvoje didėja ir šios šalies sportininkų skaičius. LTOK duomenimis, skaičiuojama, kad iš 10 tūkst. į Lietuvą atvykusių moksleivių 20 proc. jau sportuoja savivaldybių sporto centruose.

„Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOK) Vykdomojo komiteto posėdyje nuotoliniu būdu kalbėjome su Ukrainos nacionalinio olimpinio komiteto prezidentu Sergejumi Bubka. Šiuo metu jis yra Lozanoje, kur koordinuoja Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) humanitarinės paramos paskirstymą.

EOK Ukrainos sportui skyrė 500 tūkst. JAV dolerių, TOK specialioji darbo grupė renka humanitarinę pagalbą, dauguma Europos nacionalinių olimpinių komitetų suvienijo jėgas, kad Ukrainos rinktinė galėtų dalyvauti Europos jaunimo žiemos olimpiniame festivalyje. Kiekvienas prisidedame taip, kaip galime.

Į mus jau kreipėsi ne viena federacija dėl pagalbos Ukrainos sportininkams, šiuo metu ieškome galimybių prisidėti“, – sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių