Linkėjimai būti kantriems pildosi

„Sezonas buvo neblogas, parašyčiau stiprų aštuntuką arba silpną devintuką“, – sakė Kauno „Granito-Kario“ vyrų rankinio komandos strategas Vaidotas Grosas.

Finalų sezonas

Granitiečiai šiemet kovėsi dviejuose finaluose – Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro ir šalies čempionato, vos žingsnis skyrė ir nuo trečiojo.

Lemiamą LRF taurės turnyro mačą kauniečiai pralaimėjo Klaipėdos „Dragūnui“, Lietuvos vyrų rankinio lygos finalą – Vilniaus „Šviesai“, o Baltijos lygos čempionato ketvirtfinalyje nusileido vėl klaipėdiečiams.

Į simbolinę Lietuvos vyrų rankinio lygos rinktinę buvo išrinkti net keturi „Granito-Kario“ žaidėjai.

Naudingiausiu lygos žaidėju ir geriausiu vartininku pripažintas Lukas Gurskis, specialiais prizais taip pat įvertinti Deividas Jovaišas (kairiojo krašto žaidėjas), Paulius Šarkauskas (kairiojo pusiau krašto žaidėjas) ir gynėjas Manvydas Lazauskas.

V.Gurskis buvo išrinktas ir į Baltijos lygos „Visų žvaigždžių“ rinktinę.

Sėkmingai įveikę Europos taurės turnyro pirmą atrankos barjerą (nugalėjo Serbijos atstovus – Nišo „Železničar 1949“ ekipą), vėliau kauniečiai pasidalijo po pergalę su Pylvos „Serviti“ rankininkais, tačiau dėl geresnio įvarčių skirtumo toliau žengė Estijos čempionai.

Branduolys išliks

„Stiprų devintuką rašyčiau, jeigu būtume prasimušę į Baltijos lygos finalininkų ketvertą“, – tvirtino V.Grosas.

– Ko pristigo, kad vertinimo pažymys būtų aukštesnis? – paklausėme „Granito-Kario“ vyriausiojo trenerio.

– Pritrūko kelerių laimėtų rungtynių, kai nusileidome varžovams, kuriuos tikrai galėjome įveikti. Tos nesėkmės ir sukomplikavo situaciją, turėjo įtakos sezono baigčiai. Vis dėlto tai, kad po dešimties metų pertraukos sugrįžome į Lietuvos čempionato finalą – lūkesčius viršijęs pasiekimas, to tikriausiai iš mūsų niekas nesitikėjo.

– Ar komanda jau išsiskirstė atostogų?

– Pirmiausia gero poilsio palinkėjome žaidėjams, kurie nebuvo pakviesti į Lietuvos rinktinę, žaidusią draugiškas rungtynes su ukrainiečiais. Susitarėme, kad vėl susitiksime baigiantis liepai. Kai kurie mūsiškiai į darbą kibs anksčiau, nes su studentų rinktine dalyvaus Europos universitetų žaidynėse Lenkijoje.

– Kiek bus sudėties pokyčių?

– Jų tikrai bus, tačiau tikiuosi, kad komandos branduolys išliks. Į Prancūziją išlydėjome vartininką L.Gurskį, kryžkelėje – dar vienas kitas žaidėjas, tačiau nenorėčiau konkretizuoti, kol jie ir mes svarstome, tariamės. Papildymo ieškosime tarp jaunimo, priimsime į kolektyvą pagal galimybes. Deja, komplektacijos norus varžo klubo finansiniai resursai.

– Tačiau ir su kukliais ištekliais „Granitas-Karys“ šiemet žengė tolėliau į priekį nei pernai. Kas tai lėmė?

Kitą sezoną vėl kovosime trijuose frontuose – Lietuvos čempionate bei Baltijos ir Europos lygų turnyruose.

– Tik pradėjęs dirbti klube sakiau, kad sau ir žaidėjams pirmiausia palinkėčiau kantrybės, užsispyrimo, komandinio susitelkimo. Nuoširdžiai, nuosekliai dirbome ir matome rezultatus.

– Kokie išbandymai laukia ateinantį sezoną?

– Vėl kovosime trijuose frontuose: Lietuvos ir Baltijos lygų čempionatuose ir Europos lygos turnyre.

Kviečia bendradarbiauti

„Sieksime susigrąžinti Lietuvos čempionų titulą“, – pridūrė „Granito“ klubo valdybos pirmininkas Algis Mikučionis ir pritarė V.Grosui, kad didesnis biudžetas padėtų sėkmingiau siekti užsibrėžtų tikslų.

„Dėkojame už stabilią paramą Kauno miesto savivaldybei, stengiamės visokeriopai pateisinti lūkesčius. Viliamės sulaukti ir naujų rėmėjų, kad galėtume skambiau garsinti mūsų miestą“, – teigė A.Mikučionis.

Pasak klubo vadovo, „Granitas“ bendradarbiavimo partneriams galėtų pasiūlyti įvairių reklamos galimybių žiniasklaidoje, socialiniuose tinkluose. Kiekvienos „Granito-Kario“ namų rungtynės bus transliuojamos.

Iš miesto biudžeto per 2021–2022 m. programą „Iniciatyvos Kaunui“ klubui buvo skirta 63,5 tūkst. eurų. Tai sudaro maždaug trečdalį granitiečių poreikių vienam sezonui.

Neseniai Kauno klubas paminėjo istorinės pergalės Tarptautinės rankinio federacijos (IHF) taurės turnyre 35-metį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių