Lietuvos vyrų rankinio rinktinei – ketvirtoji nesėkmė

  • Teksto dydis:

Ketvirtą pralaimėjimą 2016 metų Europos vyrų rankinio čempionato antrosios keturių ekipų grupės varžybose patyrė traumų išretinta Lietuvos rinktinė.

Trečiadienį Kauno sporto halėje klaipėdiečio Artūro Juškėno auklėtiniai 25:31 (13:18) turėjo pripažinti grupės lyderių bei vietą finaliniame pirmenybių etape jau užsitikrinusių Danijos rankininkų pranašumą.

6 įvarčius aikštelės šeimininkams pelnė Jonas Truchanovičius, po 4 - Gintaras Cibulskis ir Skirmantas Plėta, 3 - Mindaugas Dumčius, po 2 - Karolis Stropus ir Benas Petreikis.

Nugalėtojų, kurie Senojo žemyno pirmenybėse triumfavo 2008 ir 2012 metais, gretose sėkmingiausiai žaidė Jesperas Brianas Nöddesbo (6), Magnusas Landinas Jacobsenas ir Patrickas Wiesmachas Larsenas (po 4) bei Madsas Hansenas (3 įvarčiai).

Pasak pranešimo, Lietuvos rinktinė sėkmingai rungtyniavo pirmąsias dešimt minučių, po kurių rezultatas buvo lygus 6:6. Tačiau tuomet danai pagerino savo gynybą bei toliau sėkmingai atakuodami lietuvių vartus susikrovė saugią persvarą 16:10.

Panašus skirtumas tarp komandų vyravo visą likusį pirmąjį kėlinį, o ekipos išėjo ilsėtis esant rezultatui 18:13 Danijos rinktinės naudai.

Antrajame kėlinyje Danijos gretose pasirodė keletas mažiau rungtyniaujančių rankininkų ir tuo pradėjo naudotis Lietuvos rinktinė, kuri po truputį mažino atsilikimą ir keletą kartų pavyko priartėti iki trijų įvarčių skirtumo - 22:19, 26:23.

Tačiau netrukus tituluotų varžovų treneris paprašė minutės pertraukėlės, sustygavo ekipos žaidimą ir ji sėkmingai pabaigė kėlinį nepalikdama jokių vilčių lietuviams - 31:25.

Geriausiu nugalėtojų gretose pripažintas vartininkas Landinas Jacobsenas Niklasas, kuris ne kartą atrėmė lietuvių metimus iš itin gerų pozicijų.

Po rungtynių Lietuvos rinktinės treneris Artūras Juškėnas teigė, kad svarbiausiu nesėkmingo rezultato faktoriumi tapo numatyto plano ir drausmės nesilaikymas, klaidos ir fantastiškas danų vartininko žaidimas.

J. Truchanovičius pasidžiaugė rungtynėmis prieš tokio rango varžovus ir teigė, kad tai viena geriausių progų tobulėti rungtyniaujant su tokio kalibro žaidėjais.

Pasibaigus rungtynėms buvo apdovanotas ir neblogas rungtynes sužaidęs lietuvių vartininkas Arūnas Vaškevičius, kuriam tai buvo paskutiniosios rungtynės rinktinėje.

Kitas rungtynes Lietuvos rankinio rinktinė žais birželio 14 d. Baltarusijoje su šios šalies nacionaline komanda.

Antrosios atrankos grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Danija                    5  5  0  0  155:119  10
2. Bosnija ir Hercegovina     4  1  1  2   89:92    3
3. Baltarusija               4  1  1  2  105:121   3
4. Lietuva                   5  1  0  4  116:133   2
  
Iš viso į septynias grupes suskirstytos 28 komandos kovoja dėl 15 kelialapių į 2016 Europos čempionatą, kuris ateinančių metų sausį vyks penkiuose Lenkijos miestuose. Į Senojo žemyno pirmenybių finalinį etapą pateks dvi stipriausios kiekvienos grupės komandos bei absoliučiai geriausia trečioji ekipa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių