Lietuvos šokėjai varžybose Vokietijoje iškovojo auksą

Štutgarte vykstančio atvirojo Vokietijos sportinių šokių čempionato Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) „Grand Slam“ suaugusiųjų klasikinių šokių varžybose penktadienį Lietuvos šokėjai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė-Sodeikienė užėmė pirmąją vietą.

E. Sodeikos ir I. Žukauskaitės-Sodeikienės pergalė Štutgarte buvo užtikrinta. Jie surinko 196,625 balo iš 200 galimų ir daugiau kaip 4 balais aplenkė antrąją vietą užėmusius varžovus iš Italijos Fracesco Galupo ir Deborą Pačini. Bronzą pelnė rusai Jevgenijus Mošeninas ir Dana Spicyna.

Viena tituluočiausių Lietuvos porų Evaldas ir Ieva atvirajame Vokietijos čempionate 2018 metais buvo antra, o 2017 metais - trečia.

Finale šoko ir dar vienas Lietuvos duetas - Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva. Jiems atiteko penktoji vieta. V. Lacičiui ir V. Golodnevai teisėjai skyrė 185,833 balo. Varžyboms teisėjavo 12 vertintojų iš tiek pat valstybių.

Abi Lietuvos poros jau kelerius metus iš eilės niekam neužleidžia savo pozicijų ne tik Lietuvos čempionatuose, bet ir pasaulio reitingo lentelėje, kurioje jos taip pat užima atitinkamai pirmąją ir penktąją vietas tarp 2200 duetų.

Šioje grupėje varžėsi 220 porų.

Jaunučių II grupės klasikinių šokių varžybose (57 poros) Titas Česnauskas ir Lukrecija Kuraitė užėmė antrąją vietą. Mūsų šalies porą aplenkė tik Rusijos duetas - Konstantinas Romanovas ir Arina Guzenko.

Jaunių I amžiaus Lotynų Amerikos šokių grupėje Kipras Kūra ir Aleksandra Čižik pasipuošė bronzos medaliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jolanta

Jolanta portretas
Žaviuosi jumis ir šiuo nelengvu darbu iki pergalės. Jūs nepakartojami!!!

....

.... portretas
Saunuoliai ACIU JUMS!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių