Lietuvos rinktinė – jau prie starto linijos

Vakar po penkių valandų skrydžio Lietuvos nacionalinė krepšinio rinktinė galiausiai pasiekė kontrastų kupiną Karakasą. Modernų ir civilizacija persismelkusį Hjustoną pakeitė švelnus Karibų jūros pakrantės dvelksmas. Venesuelos sostinėje Kęstučio Kemzūros auklėtiniai pradės didįjį šios vasaros nuotykį.

Linksmieji kalneliai

Metamorfozių nestokojęs Lietuvos rinktinės pasirengimas baigėsi krepšininkų pakilia nuotaika. Paskutinėse kontrolinėse rungtynėse lietuviai vėl turėjo nemažai vargo su Londono olimpinių žaidynių šeimininkais britais, tačiau ir antrą kartą juos palaužė 90:80.

p>Pergalės prieš Didžiąją Britaniją – vienintelės, kurias mūsiškiai iškovojo šiame pasirengimo cikle. Prieš taip pat olimpinei atrankai besirengiančius makedonus, graikus ir rusus K.Kemzūros komanda buvo priversta kelti baltą vėliavą.

Paskutinėje repeticijoje taip pat netrūko nesusipratimų. Panaikinę 14 taškų deficitą, mūsiškiai sugebėjo laimėti. Antrajame kėlinyje įsismarkavę rinktinės lyderiai Linas Kleiza ir Šarūnas Jasikevičius gavo po techninę pražangą ir to įkvėpti britai laimėjo atkarpą net 15:0.

Po mačo neprofesionaliai pasielgusiems rinktinės senbuviams K.Kemzūra davė pylos. "Pradėjome neblogai žaisti su britais, bet nežinau, kodėl tie žaidėjai, kurie pakilo nuo suolo, nebuvo pasiruošę intensyviam ir kietam žaidimui. Be to, tos techninės pražangos... Teisėjavimas negali išmušti mūsų iš vėžių. Blogiausia, kad tas technines pražangas gavo vieni iš pagrindinių mūsų žaidėjų. Jie negali komandos įvaryti į pavojų. Tikiuosi, jie tą suprato. Apie tai buvo kalbėta..." – niršo strategas.

Apsisprendė dėl sudėties

Po dvikovos treneris paskelbė galutinį Lietuvos rinktinės sąrašą. Į dvyliktuką nepateko liko traumą besigydantis Simas Jasaitis, taip pat Adas Juškevičius ir Antanas Kavaliauskas.

"Simo situacija visiems aiški. Kelio uždegimas nepraėjo. Esame dėkingi, kad jis į aikštę ėjo sukandęs dantis ir stengėsi kiekvieną dieną. Jis pats pasakė, kad negali žaisti 100 procentų, tad rizikuoti negalėjome. Adas žengia teisingu keliu, tačiau šiandien jam trūksta patirties ir meistriškumo tokio lygio varžybose. Mes pabandėme, bet jam nekaip sekėsi, nors tų šansų jis neturėjo daug. Antano situacija panaši kaip ir Ado. Kritiniais momentais, jei reikia žaisti kelias minutes, Darius Songaila turi kur kas didesnės patirties. Per tas kelias minutes jis žais labiau pasitikėdamas..." – savo sprendimą argumentavo treneris.

Traumą besigydantis S.Jasaitis dar išreiškė viltį, kad jei rinktinė pateks į Londono olimpines žaidynes, jis dar sugrįš į komandą. "Kalbėjome apie tai su treneriais. Jei pateks, o aš tikiuosi, kad taip ir bus, tada pasigydysiu. Dabar koja nejaus didelio krūvio, tad, tikiuosi, viskas bus gerai", – sugrįžęs į Lietuvą kalbėjo puolėjas.

Emocingos sutiktuvės

Vienu užsakomuoju lėktuvu skridusios Lietuvos ir Rusijos rinktinės Karakasą vakar pasiekė anksti ryte. Šiek tiek užtrukę oro uoste, mūsų šalies krepšininkai buvo įspūdingai pasitikti pagal Pietų Amerikos tradicijas.

Atrodo, kad bent trumpam ekscentriškojo prezidento Hugo Chavezo vadovaujama antiimperialistinė Venesuela yra pasirengusi atsiverti pasauliui. Organizatoriai pasamdė būrį vietos gyventojų, kurie, pasitikdami lietuvius, laikė mūsų šalies ir Venesuelos vėliavėles bei plakatus su sveikinimais.

Kiekvienam mūsų delegacijos nariui buvo padovanotas Venesuelos spalvų šalikas.

Pirmąsias rungtynes lietuviai žais naktį iš antradienio į trečiadienį. Jų varžovė bus šeimininkė Venesuelos rinktinė. Su šiomis komandomis grupėje dar yra Nigerijos rinktinė.


Rezultatas

Lietuva–Didžioji Britanija 90:80 (17:24, 20:20, 31:19, 22:17). M.Pocius 18 taškų, Š.Jasikevičius, J.Mačiulis ir R.Javtokas po 9/ K.Johnsonas 18, P.Mensah-Bonsu 16, J.Freelandas 14.


Lietuvos rinktinė

Rimantas Kaukėnas gynėjas 192 cm 35

Mantas Kalnietis gynėjas 195 cm 25

Jonas Mačiulis puolėjas 198 cm 27

Martynas Pocius puolėjas 196 cm 26

Tomas Delininkaitis gynėjas 190 cm 30

Darius Songaila puolėjas 206 cm 34

Linas Kleiza puolėjas 203 cm 27

Šarūnas Jasikevičius gynėjas 192 cm 36

Jonas Valančiūnas vidurio puolėjas 213 cm 20

Robertas Javtokas vidurio puolėjas 211 cm 32

Deividas Dulkys puolėjas 192 cm 24

Paulius Jankūnas puolėjas 203 cm 28

Vyr. treneris Kęstutis Kemzūra



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių