Lietuvos rankinio rinktinė – jau su visom ryškiausiom žvaigždėm

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė pratęsė pasirengimo stovyklą prieš artėjančias lemiamas pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Islandija. Prie iš Baltarusijos grįžusios komandos prisijungė likusi komandos dalis ir dabar rinktinė sportuoja jau pilnos sudėties.

Baltarusijoje per dvi rungtynes Lietuvos rinktinė iškovojo vieną pergalę. Pirmajame mače lietuvaičiai kaimynus pranoko rezultatu 32:28, o antrosiose rungtynėse jau kaimynai šventė pergalę rezultatu 38:36.

Po draugiškų rungtynių Lietuvos rinktinė dviems dienoms sugrįžo į Alytų, kur tęsia pasirengimą birželio 8 ir 13 dienos rungtynėms su Islandija. Prie rinktinės prisijungė likę žaidėjai: Jonas Truchanovičius, Gerdas Babarskas, Mindaugas Dumčius, Benas Petreikis, Aistis Pažemeckas, Mindaugas Tarcijonas. Visi jie tik dabar baigė savuosius sezonus klubuose ir į rinktinę atvyko tiesiai iš jų.

Jau birželio 6 dieną rinktinės stovykla keliasi į Vilnių, kur ir bus žaidžiamos lemiamos pasaulio čempionato atrankos rungtynės. Vilniaus „Siemens“ arena paskutinius kartus Lietuvos rinktinei buvo itin sėkminga. Būtent ten buvo iškovota istorinė pergalė prieš Norvegiją, o vėliau ten buvo įveikta ir Belgijos nacionalinė rinktinė.

Ši laukianti dviejų rungtynių serija su Islandija Lietuvos rankiniui yra įvardijama kaip šimtmečio šansas. Vienintelį kartą 1996 metais pasaulio čempionate žaidusi Lietuvos vyrų rankinio rinktinė atsidūrė per žingsnį nuo planetos pirmenybių. Pirmajame atrankos etape Klaipėdoje lietuvaičiai įveikė visus tris varžovus (Latvija, Izraelis ir Gruzija) ir dabar beliko paskutinis barjeras – Islandijos rankininkai.

Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Donatas Pasvenskas prieš artėjantį susitikimą neslėpė optimizmo: „Mes turime istorinę galimybę sugrįžti ten, kur nebuvome itin ilgą laiko tarpą – planetos pirmenybes. Žvelgiant į vyrų demonstruotą žaidimą Klaipėdoje, tikiu, jog viskas tikrai yra įmanoma. Tikiu, jog sirgaliai, kaip ir rungtynėse su norvegais, taps tuo aštuntuoju žaidėju ir įkvėps vaikinus lemiamai kovai. Jau dabar matome didelį išankstinį sirgalių susidomėjimą šiomis rungtynėmis ir panašu, jog vyrai žais prie pilnų „Siemens“ arenos tribūnų.“

Per šias istorines Lietuvos rankiniui rungtynes bus prisimintos ir skambios praeities Lietuvos pergalės. Per ilgąją rungtynių pertrauką bus pagerbtos Vilniaus „Eglės“ rankininkės, kurioms bus įteikti LRF aukso ženklai už nuopelnus Lietuvos rankiniui. Ši moterų komanda lygiai prieš 30 metų iškovojo prestižinę IHF taurę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių