Lietuvos rankinio lygoje baigėsi kova dėl bronzos, bet tęsiasi finalo serija

  • Teksto dydis:

Lietuvos rankinio lygos finalo serijoje trijų rungtynių neužteko.

Reguliariojo sezono nugalėtojas Klaipėdos „Dragūnas“ namuose nugalėjo titulą ginančią Vilniaus „Šviesą“ ir sušvelnino serijos rezultatą. Bronzos medalius iškovojo Kauno „Granitas-Karys“, įveikęs antrus metus iš eilės už prizininkų pakylos likusią Alytaus „Varsos-Stronglaso“ komandą.

Po pirmų dviejų finalo serijos rungtynių „Šviesos“ rankininkai prieš „Dragūną“ pirmavo 2:0 ir trečiose serijos rungtynėse Klaipėdoje galėjo užbaigti sezoną. Tačiau neturėjęs kur trauktis „Dragūnas“ iškovojo įtikinamą pergalę 30:25 (17:15) ir sušvelnino serijos iki trijų pergalių rezultatą 1:2.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė Gytis Šmantauskas, pelnęs 11 įvarčių. Po 4 įvarčius prie pergalės pridėjo Tomas Drakšas ir Laurynas Simonavičius. „Šviesos“ komandai 6 įvarčius pelnė Tadas Rasakevičius, 5 – Valdas Drabavičius, po 3 – Laurynas Palevičius ir Mantas Urvikis.

„Svarbiausia, kad po dviejų pralaimėjimų komanda nepalūžo psichologiškai. Treniruotėje daug apie tai kalbėjome ir stengėmės pakelti žaidėjų nuotaiką. Vyrai tinkamai nusiteikė rungtynėms. Norėjosi dar labiau atsiplėšti nuo varžovų, bet čia yra finalas ir įtampa jautėsi iki rungtynių pabaigos. Noru ir užsidegimu kompensavome patirties trūkumą. Daugumai mūsų žaidėjų tai yra pirmas finalas, o čempionės „Šviesos“ žaidėjai turi daug daugiau tokių rungtynių patirties. Į priekį vedė ir sirgalių palaikymas, kokio Klaipėdoje dar nėra buvę. Vienoje tribūnų pusėje mūsų sirgaliai, kitoje – varžovų fanai. Prie tokio palaikymo negalėjome pasišiukšlinti ir pralaimėti finalo seriją sausu rezultatu 0:3“, – teigė „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

„Trūko susikaupimo ir koncentracijos. Atrodė, kad kai kurie žaidėjai tiesiog neatvyko į rungtynes. Gal jiems pradėjo trukdyti mintys, kad pirmaujame 2:0, tai užteks įdėti mažiau jėgų, reiks mažiau kovoti ir vis tiek laimėsim. Būtent toks nusiteikimas neleido laimėti. Prieš kitas rungtynes psichologiniam nusiteikimui reiks skirti daugiausia dėmesio, nes taktiškai jau nieko nenustebinsim nei mes varžovų, nei varžovai mūsų. Jeigu galvosim, kad galim lengvai laimėti, nieko nebus. Reikia aikštelėje atiduoti visą save“, – tvirtino „Šviesos“ treneris Žygimantas Sinkevičius.

Ketvirtos finalo serijos rungtynės vyks gegužės 24 d. Vilniuje.

Tituluočiausias šalies klubas iškovojo bronzą

Lietuvos čempionato bronzos medalius laimėjo Kauno „Granito-Kario“ rankininkai. Mažajame finale iki dviejų pergalių, lemiamose rungtynėse „Granitas-Karys“ svečiuose 35:31 (14:14) nugalėjo Alytaus „Varsą-Stronglasą“ ir laimėjo seriją 2:1.

Pirmas mažojo finalo rungtynes laimėjo Dzūkijos sostinės komanda, tačiau laikinosios sostinės ekipa atsitiesė ir laimėjo du susitikimus iš eilės.

Lemiamose rungtynėse „Granitą-Karį“ į bronzos medalius vedė net 14 įvarčių pelnęs Modestas Štarolis. Matas Jurkevičius nugalėtojams pelnė 8 įvarčius, 4 įvarčius įmetė Manvydas Lazauskas. Alytaus komandai po 8 įvarčius surinko Tadas Stankevičius ir Vilius Juozaitis, 6 įvarčius įmetė Žygimantas Micevičius.

„Antras rungtynes iš eilės buvo nerealus žaidimas ir žaidėjų atsidavimas. Prireikė beveik metų laiko, kol tarp trenerio ir žaidėjų nusišlifavo visi kampai ir pradėjome vieni kitus puikiai suprasti. Gerai žaidėme ir gynyboje, ir puolime. Bet taktika man mažai imponuoja. Labiausiai patiko žaidėjų užsivedimas ir charakteris. Žaidėjai kovojo dėl kiekvieno kamuolio, griuvo, kėlėsi, vėl griuvo ir vėl kėlėsi. O kai kurie žaidėjai rungtyniavo be keitimų. Tai neįtikėtina! Šį sezoną po žaidėjų kaitos, po klubo pertvarkos ir buvusių finansinių sunkumų, mums bronzos medaliai beveik prilygsta auksui“, – teigė „Granito-Kario“ treneris Vaidotas Grosas.

Net 17 kartų Lietuvos čempionu tapęs tituluočiausias šalies klubas „Granitas-Karys“ praėjusiais metais iškovojo sidabro medalius. Vienintelį kartą per visą istoriją Lietuvos čempionato auksą iškovojusi „Varsa-Stroglasas“ antrus metus iš eilės liko ketvirtoje vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių