Lietuvos rankininkai sužinojo varžovus pasaulio čempionato atrankoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė sužinojo savo varžovus pirmajame pasaulio čempionato atrankos etape. Lietuvos rinktinė pateko į į pirmąją grupę, kurioje susitiks su Slovakijos, Farerų Salų ir Liuksemburgo rinktinėmis.

Kovos į 2021-ųjų metų pasaulio čempionatą Egipte prasidės dar šį spalį. Tiesa, komandos pačios tarpusavyje turi teisę pasirinkti varžybų vykdymo sistemą. Komandos gali žaisti turnyro sistema vienoje iš keturių šalių arba tarpusavyje sužaisti po 2 rungtynes: vienas namuose, vienas išvykoje. Į kitą pasaulio čempionato atrankos etapą pateks tik grupės nugalėtojas.

Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Donatas Pasvenskas po burtų traukimo ceremonijos tikino, jog nors varžovai pajėgūs, tačiau rinktinės tikslų tai nekeičia: „Keliamas tikslas yra patekti į pasaulio čempionatą, todėl turime įveikti pirmąjį atrankos etapą. Nors burtais labai skųstis negalime, tačiau varžovus tikrai reikia gerbti: Farerų Salų rankinis, kaip rodo pastarųjų jaunimo čempionatų rezultatai, tikrai kyla, panaši situacija yra ir Liuksemburge, o slovakai tik šioje atrankoje atrodė kiek silpniau, bet jų pajėgumai yra tikrai dideli. “.

Prieš dvejus metus būtent Lietuva vykdė pasaulio čempionato atrankos etapą Klaipėdoje. Tuomet lietuvaičiai įveikė Latvijos, Sakartvelo ir Izraelio rankininkus bei žengė į kitą etapą. Vis dėlto, šiuo metu atrankos turnyrą Lietuvoje rengti rankinio federacija planų kol kas neturi. „Be abejo, labiau norėtumėm turnyro sistemos ir, jog viskas vyktų vieną savaitgalį, tačiau kol kas planų siūlyti turnyrą organizuoti Lietuvoje neturime“, - kalbėjo D.Pasvenskas.

Antrojoje grupėje žais Izraelio, Graikijos, Suomijos ir Kipro rinktinės, trečiojoje – Italijos, Rumunijos, Kosovo ir Sakartvelo komandos, ketvirtojoje – Turkijos, Belgijos ir Estijos šalių rinktinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių