Lietuvos keturvietei Europos čempionate šypsojosi sėkmė: iškovojo bronzos medalį

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Poznanėje (Lenkijoje) finalinėmis kovomis buvo vainikuotas tris dienas trukęs Europos irklavimo čempionatas. Dėl medalių susikovė ir trys įgulos iš Lietuvos, o su bronza grįžta mūsų porinė keturvietė.

Pirmasis lietuvių bandymas iš Poznanės parsivežti medalius buvo nesėkmingas. Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris startavo vyrų porinės dvivietės A finale, tačiau užėmė paskutinę 6-ąją vietą.

Lietuvių užfiksuotas laikas – 6:33.31 min.

Aukso medalius laimėjo Nyderlandų sportininkai Melvino Twellaaro ir Stefo Broeninko (6:18.69) dvivietis. Sidabras atiteko šveicarams Barnabe'ui Delarze'ui ir Romanui Roeoeli (6:20.79), o bronza – airiams Daire'ui Lynchui ir Ronanui Byrne'ui (6:21.280).

Kur kas sėkmingiau A finalas susiklostė mūsų porinės keturvietės įgulai – Dominykui Jančioniui, Martynui Džiaugiui, Aurimui Adomavičiui ir Dovydui Nemeravičiui – lietuviai iš Poznanės grįžta su bronzos medaliais!

Lietuviai beveik visos distancijos metu buvo treti, tačiau ant kulnų mūsų sportininkams lipo estai. Visgi galingų paskutinių kelių šimtų metrų dėka finišas buvo ramus – lietuviai beveik 2 sek. aplenkė artimiausius oponentus.

Lietuvos porinės keturvietės laikas finale – 05:47.51 min.

Nugalėtojų pakyloje ant aukščiausiojo laiptelio užlips užtikrintai triumfavusi Nyderlandų keturvietė (05:39.44), antroje vietoje – italai (05:43.880).

Europos irklavimo čempionatą uždarė vyrų porinės aštuonvietės rungtis, tačiau joje mūsų aštuoniukei kalnų nuversti nepavyko.

Broliai Dovydas, Domantas ir Povilas Stankūnai, Armandas Kelmelis, Justas Kuskevičius, Mantas Juškevičius. Giedrius Bieliauskas ir Saulius Jonas Ilonis su vairininku Edgaru Savickiu finale užėmė paskutinę penktąją vietą (5:43.97 min.)

Rungtyje triumfavo vokiečiai (5:31.15), už jų – rumunai (5:32.93) ir olandai (5:34.21).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Puiku Ačiū

Puiku Ačiū portretas
Šaunuoliai! Sveikinam ir spaudžiam dešinę
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių